آشنایی با انواع سالاد ساده و خانگی ویژه شام شب یلدا

شام شب یلدا

هر ساله با آغاز فصل زمستان، ایرانیان طولانی ترین شب سال را جشن گرفته و در این شب با انواع میوه، آجیل و غذاهای مخصوص در این شب دور هم جمع شده و شبی به یاد ماندنی برای خود و اعضای خانواده خود می سازند.

 

طرز تهیه ی سالاد انار برای شام شب یلدا

مواد لازم:

– انار                   2عدد
– کلم بروکلی         نیم کیلو
– کلم قرمز            نصفیک عدد
– گل کلم              نیم کیلو
– هویج بزرگ        3 عدد 
– جعفری             به میزان لازم
– نمک وفلفل       به میزان لازم

طرز تهیه:
ابتدا روغن زیتون را با سس مایونز مخلوط کرده وهم بزنید سپس مقداری ماست ونمک به آن بیافزایید، پس ازآن کمی آبلیمو افزوده وهم بزنید تا یکدست شود.

هویج را رنده کرده بعد کلم قرمز رابه صورت ریز خرد کنید کلم بروکلی وگل کلم را هم ریز کرده سبزیجات خرد شده را در ظرف مناسبی بریزید.

دانه انار را هم اضافه کنید بعد سس سالاد را روی سالاد ریخته ودر آخر ظرف محتوی سالاد را در یخچال به مدت یک ساعت استراحت دهید تا طعم واقعی سالاد آشکار شود ،پس از گذشت زمان ذکر شده سالاد را با جعفری ریز خرد شده تزیین کرده وسرو کنید.

سالاد انار برای شام شب یلدا

طرز تهیه ی سالاد انار و اسفناج برای شام شب یلدا

مواد لازم:
– اسفناج تمیز شده    500 گرم
– دانه انار                 120 گرم
– رب انار                   2 قاشق سوپخوری
– پرتقال                    1 عدد 
– مغزگردو                 50گرم
– سرکه بالزامیک         2 قاشق غذاخوری
– روغن زیتون            2 قاشق غذاخوری
– نمک وفلفل سیاه      به میزان لازم

طرز تهیه:
اسفناج ها را تمیز کرده وبشویید سپس خرد کرده کنار بگذارید مغز گردو را خرد کرده بعد پرتقال را هم پوست گرفته وبه صورت دلخواه برش بزنید.

اسفناج را با گردو وپرتقال در ظرف مناسبی بریزید وبعد سرکه بالزامیک را با روغن زیتون ونمک فلفل ورب انار مخلوط کنید وروی سالاد بریزیدسالاد اسفناج وانار آماده ی سرو است.

 

سالاد هندوانه برای شام شب یلدا

طرز تهیه سالاد هندوانه برای شام شب یلدا

مواد لازم:

شام شب یلدا را نباید با سفره یلدا اشتباه گرفت. سفره شب یلدا سفره ای است که معمولاً در آن از میوه های رنگارنگ، آجیل و تنقلات مخصوص یلدا استفاده می شود. اما شام شب یلدا هم جایگاه ویژه ای برای خود در این شب دارد و با سوپ، سالاد و غذاهای مخصوص یلدا این شب را برای شما و عزیزانتان دل انگیزتر می کند.

– هندوانه                    نصف یک عدد
– گوجه فرنگی              1 عدد
– خیار                         1 عدد
– پیاز قرمز                   1 عدد
– زیتون بدون هسته      یک سوم پیمانه
– پنیر فتا                      یک سوم پیمانه
– جعفری                      1 قاشق غذاخوری
– نعناع                        1 قاشق غذاخوری
– روغن زیتون               2 قاشق غذاخوری
– سرکه قرمز                  1 قاشق غذاخوری
– نمک و فلفل سیاه        به میزان لازم

طرز تهیه:
هندوانه را به صورت حبه ای خرد کنید، پیاز را خلالی کرده و تمام مواد را به روش دلخواه خرد کنید، سپس همه مواد سالاد را داخل یک کاسه ریخته و مخلوط کنید.

حالا روغن زیتون، سرکه و نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شود و به سالاد اضافه کنید.  

 

 سالاد لبو برای شام شب یلدا

طرز تهیه سالاد لبو برای شام شب یلدا

مواد لازم:
– لبو متوسط              4 عدد
– انار متوسط             4 عدد
– کلم قرمز کوچک        1 عدد 
– روغن زیتون             به میزان لازم
– نمک و فلفل سیاه     به میزان لازم
– آب لیموی تازه          به میزان لازم

طرز تهیه:
برای تهیه این سالاد در ابتدا لبو یا چغندر ها را خوب بشویید و سپس آن ها را بپزید. برای پخت لبو هم می توانید با شیوه های معمول آن ها را بخار پز کنید، و یا اگر می خواهید لبو طعم شیرینی داشته باشد همراه با کمی شکر آن ها را بپزید.

علاوه بر این می توانید سر و دم لبو ها را ببرید، سپس کمی روغن زیتون به آن ها اسپری کنید و آن ها را داخل فویل بپیچید و لبو ها را تا زمانی که کاملاً پخته شوند داخل فر با دمای 200 درجه سانتیگراد بگذارید.

پس از پخته شدن لبوها، اجازه دهید کاملاً خنک شوند، سپس پوست آن ها را جدا کنید و به قطعات کوچک برش بزنید. در این مرحله کلم قرمز را شسته و پس از خشک شدن به صورت رشته های نازک یا قطعات کوچک برش بزنید. حالا یک کاسه متوسط بردارید و لبو های خرد شده، کلم قرمز و انارهای دانه شده را داخل آن بریزید و با هم مخلوط کنید.

سپس  نمک و پودر فلفل قرمز یا سیاه، روغن زیتون و آب لیمو ترش را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید. علاوه بر مواد ذکر شده، با توجه به ذائقه خود، که دوست دارید سالادتان مزه ترش، شیرین و یا ملسی داشته باشد، می توانید مقدار مواد اولیه را تغییر دهید و یا هویج، کیوی یا سرکه بالزامیک هم به سالاد اضافه کنید وطعم و رنگ بهتری به آن بدهید.

در پایان، اگر دوست داشتید سس مایونز یا هزار جزیره به سالاد اضافه کنید و به خوبی مواد را مخلوط کنید و اجازه دهید چند ساعت در یخچال بماند تا مواد با هم ترکیب شوند.

 سالاد لبو با لوبیا چیتی برای شام شب یلدا

طرز تهیه سالاد لبو با لوبیا چیتی برای شام شب یلدا

مواد لازم:
– لبو                                  3 عدد
– لوبیا چیتی پخته شده         1 پیمانه
– خیارشور خرد شده             1 پیمانه 
– سیب زمینی                     1 عدد 
– هویج                             2 عدد
– کاهو کوچک                     1 عدد 
– سس مایونز                     به میزان لازم
– سرکه                              به میزان لازم
– آبلیموی ترش                  به میزان لازم
– نمک و فلفل                   به میزان لازم

طرز تهیه:
در مرحله اول سیب زمینی، لوبیا چیتی، هویج و لبو را بپزید، سپس تمامی مواد پخته شده را به صورت نگینی خرد کنید. خیارشورها را نیز به صورت نگینی خرد کنید. 

تمام مواد را داخل یک کاسه متوسط بریزید و کاهو خرد شده را نیز به آن ها اضافه نمایید. در مرحله بعد به اندازه مورد نیاز نمک، فلفل، سرکه و آبلیموی تازه را به مواد داخل کاسه اضافه کنید و خوب هم بزنید.

در پایان تمام مواد را به خوبی با سس مایونز آغشته نمایید و مواد را به مدت چند ساعت در یخچال بگذارید. به جای لوبیا چیتی می توانید از دیگر انواع لوبیا نیز استفاده کنید.

 

 سالاد لبو با مرغ برای شام شب یلدا

طرز تهیه سالاد لبو با مرغ برای شام شب یلدا

مواد لازم:
– لبو                  3 عدد
– سینه مرغ         2 عدد
– سیب زمینی      2 عدد
– تخم مرغ          4 عدد
– گردو                1 پیمانه
– روغن زیتون      به میزان لازم
– سس مایونز      به میزان لازم
– نمک و فلفل     به میزان لازم

طرز تهیه:
برای تهیه این سالاد پر خاصیت و خوشمزه، در مرحله اول لبو، سیب زمینی، سینه مرغ و تخم مرغ را بپزید. پس از خنک شدن پوست آن ها را جدا کنید و به صورت نگینی خرد کنید و یا در صورت تمایل مواد را رنده کنید.

لازم به ذکر است می توانید قبل از پختن مرغ، حدود چند ساعت آن را مزه دار کنید و در یخچال بگذارید تا طعم بهتری داشته باشد.

می توانید با استفاده از سس سویا، رزماری، پیاز، آبلیمو و مواد دیگر آن را مزه دار کنید و با اضافه کردن نمک و فلفل و زردچوبه آن را بپزید.

علاوه براین در این سالاد می توانید از انار دان شده نیز استفاده کنید. هم چنین اگر دوست دارید می توانید مقداری لوبیا سبز را نیز بپزید و به مواد اضافه کنید.

پس از پختن و خرد کردن تمامی مواد، آن ها را داخل یک کاسه متوسط بریزید و نمک و فلفل و گردوهای خرد شده، روغن زیتون و آبلیمو را نیز به آن ها اضافه کنید و تمامی مواد را با هم مخلوط کنید.

در مرحله آخر سس مایونز را به مواد اضافه کنید، خوب مخلوط کنید و برای 3 الی 4 ساعت مواد را در یخچال بگذارید.

 سالاد میوه زمستانی برای شام شب یلدا

طرز تهیه سالاد میوه زمستانی برای شام شب یلدا

مواد لازم:
– سیب زرد       ۱ عدد 
– انار کوچک      ۱ عدد 
– کیوی             ۲ عدد 
– موز                ۲ عدد 
– توت فرنگی     ۱۰ عدد 
– پرتغال            ۳ عدد
– شکر               ۲ قاشق غذاخوری 
– وانیل             ۱ قاشق مرباخوری 

طرز تهیه:
ابتدا انار ها رو دون می کنیم، بقیه میوه ها رو به صورت نگینی خورد کرده و دو تا از پرتقال ها را آب می گیریم و با شکر و  مقداری وانیل مخلوط می کنیم.

حالا انارهای دون شده و میوه های خورد شده را با هم مخلوط می کنیم و در انتهای کار آب پرتقال را به آنها اضافه می کنیم.  سپس سالاد را داخل یخچال می گذاریم تا آب پرتقال کاملا به خورد سالاد برود و طمع هیجان انگیزی به سالادتان بدهد. نوش جان 

 سالاد میوه زمستانی برای شام شب یلدا

طرز تهیه سالاد میوه خوشمزه و سبک برای شام شب یلدا

مواد لازم:
–  سیب                               ۱ عدد
– موز                                  ۱ عدد
– توت فرنگی                       ۱۰ عدد 
– کیوی                               ۲ عدد 
– آناناس                              ۳ حلقه 
– آب پرتقال                           یک دوم پیمانه
– فندق یا گردو یا بادام زمینی    نصف پیمانه
– گلاب                                  1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:
ابتدا پوست میوه ها را گرفته و همه میوه ها را به اندازه دلخواه خورد می کنیم، سپس آب پرتقال و گلاب به سالاد اضافه کرده و همه مواد سالاد را خوب با هم مخلوط می کنیم. 

بعد  به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال نگه میداریم که طعم میوه ها و آب پرتقال و گلاب کاملا با هم ترکیب شده و طعم خوبی پیدا کند. در انتها مقداری فندق یا گردو به عنوان تزئین به سالاد اضافه می کنیم. نوش جان

 

هندوانه، خیار و نعنا برای شام شب یلدا

طرز تهیه سالاد هندوانه، خیار و نعنا برای شام شب یلدا

مواد لازم:
– هندوانه بدون تخم ریزشده (به‌صورت مکعبی خرد شود)   8 پیمانه
– خیار خردشده                                                           2 عدد
–  پیازچه خردشده                                                      ۶ عدد
– نعنای تازۀ خردشده                                                  یک‌چهارم پیمانه
– سرکه بالزامیک                                                        یک‌چهارم پیمانه 
– روغن زیتون                                                          یک‌چهارم پیمانه 
– نمک و فلفل سیاه                                                 هر کدام نصف قاشق چای‌خوری 

طرز تهیه:
در کاسه‌ای بزرگ هندوانه، خیار، نعنا و پیازچه را باهم‌ مخلوط کنید. در کاسه‌ای کوچک سایر مواد را ترکیب کنید تا سس یا چاشنی سالادتان آماده شود. سپس آن را روی سالادتان بریزید.‌

سالاد را می‌توانید بلافاصله میل کنید یا درپوشی روی آن بگذارید و در یخچال قرار دهید تا برای مصرف، حسابی خنک شود.

 

سالاد انار و کلم قرمز برای شام شب یلدا

طرز تهیه سالاد انار و کلم قرمز برای شام شب یلدا

مواد لازم:
– کلم قرمز خردشده           3 پیمانه
– دانه انار                         1 پیمانه
– گردو                             به میزان دلخواه
– سس مایونز                   نصف پیمانه
– ماست پرچرب                نصف پیمانه
– گلپر و آویشن                به میزان دلخواه
–  پودر سیر                      به میزان دلخواه
– نمک و فلفل                  به میزان دلخواه

طرز تهیه:
برای تهیه سالاد انار و کلم ابتدا کلم قرمز را خوب شسته و با برگ‌های سفت کلم را با استفاده از پوست‌کن بـه صورت رشته‌ رشته در بیاورید. انارها را دانه کرده و روی کلم‌های رشته‌شده بریزید. حالا سراغ دست‌کردن سس سالاد بروید؛ بـه این ترتیب کـه سس مایونز را با ماست پرچرب ترکیب کرده و مقداری نمک، فلفل سیاه بـه آن اضافه کنید.

مقداری آویشن و پودر سیر نیز بـه مواد سس اضافه کرده و مواد را خوب باهم ترکیب کنید. در صورت تمایل مقداری گل‌پر نیز به عنوان چاشنی به این سس اضافه کنید. حالا سس سالاد را به کلم و انارها اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید. سالاد انار و کلم شما آماده است.

بهتر است این سالاد را چند ساعت قبل از سرو تهیه کرده و درون یخچال قرار دهید تا طعم سس با دانه‌های انار و کلم ترکیب شده و سالاد شـما خوشمزه‌تر شود.


این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .

نظر دهید

پاسخ دهید