آش انار برای یلدایی خوشمزه

آش انار برای یلدایی، میوه انار، آشپزی،

آش انار انواع ویتامین‌های A ، C ، E گروه ویتامین‌های B1 ،B2 ،B3 ،B6 ،B9 ‌‌‌کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، قند، پروتئین، کلسیم، آهن، منگنز، منیزیم، روی (زینک)، سلنیم، اسید فولیک و لیپوئیک، فسفر، آنتو سیانین‌ها، پلی‌فنول، کلاژن، الاستین و کو آنزیم Q10 را دارد . انار یکی از میوه های بسیار موثر در پیشگیری از بیماری قلبی عروقی و سرطان است. خوردن انار چربی بدن و سموم بدن را دفع می‌کند. پوسته‌های سفید داخل انار معده را پاک می‌کند، برای همین توصیه می شود انار را با پیه آن مصرف کنید. در ادامه برای شما روش تهیه آش انار را آورده ایم.

مواد لازم برای ۴ تا ۵ نفر
لپه خیس کرده – یک چهارم پیمانه
عدس خیس کرده – یک چهارم پیمانه
برنج خیس کرده – یک دوم پیمانه
سبزی آش – ۵۰۰ گرم (جعفری ۱۰۰ گرم
اسفناج ۱۰۰ گرم، تره ۱۵۰ گرم، گشنیز ۱۵۰ گرم)
پیاز داغ – ۴ قاشق سوپ خوری
آب انار ترش – ۱ لیتر
عصاره گوشت – کمی
رب انار – ۲ تا ۳ قاشق سوپ خوری
نعناع خشک – ۱ قاشق سوپ خوری
تخم گشنیز پودر شده – ۱ قاشق غذاخوری
گلپرآسیاب شده – ۱ قاشق سوپ خوری
زردچوبه – ۲ قاشق چای خوری
ادویه کاری – ۱ قاشق چای خوری
دانه انار – ۱ پیمانه
نمک – به میزان لازم
فلفل سیاه – به میزان لازم
روغن مایع – به میزان لازم
گوشت چرخ شده – ۲۵۰ گرم
پیاز – ۱ عدد

روش تهیه
پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. پس وقتی پیاز را خرد کردید در روغن فراوان که از قبل داغ شده است سرخ کنید سپس آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. آب گوشت، مرغ یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان‌ها به همراه سبزیجات ساقه‌ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می‌شود.
رب انار از جمله چاشنی‌های بسیار محبوب و خوشمزه‌ای به شمار می‌رود که طرفداران زیادی دارد رب انار خالص خیلی سفت و غلیظ نیست.
لپه و عدس را از شب قبل خیس کنید بعد با آب سرد تمیز بشویید چند بار در طول ۲۴ ساعت آب آن را عوض کنید برنج را هم از چند ساعت قبل تمیز بشویید و در آب سرد خیس کنید در تهیه این آش برنج در فرایند پخت باید کاملاً له شود پس از برنج نیمه دانه هم می‌توانید استفاده کنید.
داخل قابلمه مناسب کمی روغن بریزید سپس پیاز داغی را که از قبل آماده کرده اید داخل قابلمه بریزید زردچوبه را هم تفت دهید و به آن اضافه کنید زردچوبه را به اندازه‌ای تفت دهید که رنگ آن برگردد بعد هم نعناع خشک و تخم گشنیز پودر شده را به مواد اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.آب گوشت را به مواد اضافه کنید. لپه و عدسی را که از قبل خیس کرده اید و چند بار آب آن را عوض کرده اید، به مواد اضافه کنید وقتی لپه و عدس پخت، برنج را هم اضافه کنید وقتی برنج کاملاً باز شد آب انار و رب انار را اضافه کنید اجازه دهید چند دقیقه روی حرارت بماند تا به جوش بیاید. وقتی آب مجدد به جوش آمد سبزی آش را اضافه کنید قبل از این که سبزی را اضافه کنید. یک قاشق چای خوری نمک اضافه کنید نمک باعث می‌شود رنگ سبزی به آش پس ندهد بعد از این که سبزی را اضافه کردید اجازه دهید حدود نیم ساعت با حرارت متوسط روبه بالا با در باز بجوشد.
همچنان که آش در حال آماده شدن است می‌توانید کوفته قلقلی‌ها را درست کنید.

خوردن انار چربی بدن و سموم بدن را دفع می‌کند. پوسته‌های سفید داخل انار معده را پاک می‌کند، برای همین توصیه می شود انار را با پیه آن مصرف کنید.

روش تهیه کوفته قلقلی
گوشت، پیاز رنده شده، فلفل سیاه، زردچوبه، نمک و ادویه کاری را با هم مخلوط کنید کاملاً با دست ورز دهید ادویه کاری در گرفتن بوی زهم گوشت بسیار موثر است پس آن را فراموش نکنید.
اگر دوست داشتید می‌توانید به کوفته قلقلی‌ها سبزی‌های معطر مثل نعناع هم اضافه کنید. اگر وقت دارید گوشت را در ظرف در بسته چند ساعت در یخچال استراحت دهید سپس کوفته‌ها را درست کنید. از گوشت به اندازه گردو بردارید در دستتان فرم دهید سپس در ظرف مد نظر چند قاشق روغن بریزید و روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید و اجازه دهید گوشت خودش را بگیرد. تا وقتی که گوشت خودش را نگرفته با قاشق هم نزنید فقط هراز گاهی به کمک دسته تابه گوشت‌ها را جا به جا کنید که نسوزد بعد از این که گوشت خودش را گرفت حرارت را متوسط کنید و اجازه دهید گوشت خوب سرخ شود.
چون گوشت خودش را گرفته می‌توانید با قاشق آن را هم بزنید وقتی گوشت خوب سرخ شد و پخت، کوفته قلقلی‌های شما آماده است به کوفته‌ها برای این که بپزد آب اضافه نکنید، چون گوشت آب می‌اندازد پس اجازه دهید با آب خودش بپزد.

نکته

در فرایند پخت گوشت بعضی افراد وقتی پیاز را رنده می‌کنند کاملاً آب پیاز را می‌گیرند و اصطلاحاً فقط تفاله‌های پیاز را به گوشت اضافه می‌کنند، اما بعد از پخت با این مشکل مواجه می‌شوند که گوشت بوی زهم می‌دهد؛ بنابراین نباید آب پیاز را کامل بگیرید بلکه وقتی پیاز را رنده کردید چند دقیقه آن را کنار بگذارید آبی را که از پیاز جدا می‌شود، بگیرید و بقیه پیاز را به گوشت اضافه کنید اصلاً نیازی به فشار دادن پیاز و گرفتن تمام آب آن نیست. کوفته قلقلی‌ها را اگر به این روش تهیه کنید به هیچ عنوان باز نمی‌شوند بنابراین می‌توانید نیم ساعت پایانی به آش اضافه کنید یا این که بگذارید وقتی آش را از روی حرارت برداشتید به آن اضافه کنید. نیم ساعت بعد از این که سبزی آش را اضافه کردید گلپر را اضافه کنید وبا دانه‌های انار نعناع داغ ، پیاز داغ وکوفته قلقلی تزیین کنید.


منبع: روزنامه خراسان

نظر دهید

پاسخ دهید