
فصل پاییز و زمستان ، فصل کدو حلوایی است . این گیاه خواص و فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد . شما می توانید با تهیه این دسر از طعم خوش و همچنین فواید آن در یک روز سرد پاییزی و یا زمستانی بهره مند شوید.
کدو حلوایی، طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد. کدو حلوایی یا کدو تنبل سرشار از ویتامینها و آنتیاکسیدانهای حیاتی برای بدن است و کالری کمی دارد به همین خاطر مصرف آن در وعدههای غذایی روزانه در فصل پائیز بسیار توصیه میشود.
مطالعات نشان داده است که فیبر موجود در کدو حلوایی باعث سلامت قلب می شود و خطر بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
همچنین کدو حلوایی برای سلامت چشم مفید است.کاروتنوئید و بتاکاروتن به همراه ویتامین ( ای و سی )در کدو حلوایی وجود دارد که باعث کاهش بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا می شود.
کدو حلوایی برای گوارش هم بسیار مفید است. فیبر موجود در کدو حلوایی باعث بهبود هضم غذا میشود و زخم معده را درمان می کند. کسانی که مشکلات دستگاه گوارش دارند بهتر است از کدو استفاده کنند.
از انجایی که دارای یک دیورتیک طبیعی می باشد که باعث سم زدایی بدن می شود و کبد را پاکسازی می کند اگر می خواهید بیماری های کبد را درمان کنید بهتر است از کدو حلوایی کمک بگیرید.
کدو حلوایی برای سلامت چشم مفید است.کاروتنوئید و بتاکاروتن به همراه ویتامین ( ای و سی )در کدو حلوایی وجود دارد که باعث کاهش بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا می شود.
علاوه بر این خواصی که گفتیم، کدو حلوایی خواص درمانی فراوانی برای سلامتی بدن داردو بهتر است آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید.با استفاده از کدو حلوایی ، غذاهای خوشمزه ای می توانید درست کنید.در این مطلب می خواهیم طرز تهیه پای کدو حلوایی وگان را بگوییم.
این دسر را می توانید درسالاد ها یا برای تهیه شیرینی و کوکی و حتی برای ته دیگ زیر برنج استفاده کنید.
دستو رالعمل زیر برای افراد وگان مورد استفاده قرار می گیرد اما بقیه افراد هم می توانند آن را به صورت غیر وگان تهیه کنند.
مواد لازم برای تهیه پای کدو حلوایی وگان:
آرد همه منظوره یک و نیم فنجان
شکر دو قاشق چایخوری
نمک یک قاشق چایخوری
روغن نارگیل نصف فنجان
آب سرد سه تا چهار قاشق غذاخوری
کدو حلوایی دو و نیم فنجان
شکر قهوهای یک چهارم فنجان
شربت افرا: یکچهارم فنجان
شیر نارگیل سه چهارم فنجان
عصاره وانیل یک قاشق چایخوری
دارچین آسیاب شده نصف قاشق چایخوری
مراحل پخت کیک پای کدو حلوایی وگان:
برای تهیه پای کدو حلوایی وگان ابتدا باید آرد، شکر و نمک را داخل غذاساز بریزید و چند پالس بزنید تا کاملا مخلوط شوند. سپس روغن نارگیل را اضافه کنید تا مواد حالت خمیری پیدا کند. سپس آب سرد را اضافه کنید تا خمیر سفت شود و فرم بگیرد. خمیر فرم گرفته شده را داخل یک پلاستیک بریزید و حدود 30 دقیقه تا حداکثر یک ساعت داخل یخچال قرار دهید.
سپس روی سطحی که می خواهید کارتان را انجام دهید، کمی آرد پاشی کنید. خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و به کمک وردنه به ضخامت یک سانتیمتر پهن کنید. داخل قالب را فویل بکشید. خمیر پهن شده را داخل یک قالب پای قرار دهید و لبههای آن را به کنارههای قالب برسانید؛ سپس به کمک دست به آن فرم دهید و قالب را حدود نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید.
برای این که خمیر پای بیش از حد برشته نشود و نسوزد، هنگامی مایه پای را می پزید، بعد از 15 دقیقه روی خمیر را میتوانید با فویل بپوشانید.
در مرحله ی بعد فر را روی دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. قالب را به مدت 10 دقیقه داخل فر قرار دهید تا خمیر پای پخته و قهوهای رنگ شود. سپس دمای فر را کم کنید و سراغ آماده کردن مواد داخل پای بروید.
در مرحله بعدی فیلینگ این پای را تهیه کنید. برای تهیه فیلینگ این پای، کدو تنبل، شکر قهوهای، شربت افرا، شیر نارگیل، عصاره وانیل، دارچین، نمک و آرد را داخل غذاساز بریزید تا مثل پوره نرم و یکدست شود. سپس پای را از فر بیرون بیاورید و مواد آماده شده را داخل خمیر بریزید.
حدود 40 تا 45 دقیقه پای را بپزید تا زمانیکه مایه پای شروع به ترک خوردن کند. سپس قالب را از فر بیرون بیاورید و روی قفسه سیمی قرار دهید تا پای کاملا خنک شود. سپس آن را در ظرف مناسب سرو کرده و برش بزنید. پای کدو حلوایی وگان آماده است.
نکته: برای این که خمیر پای بیش از حد برشته نشود و نسوزد، هنگامی مایه پای را می پزید، بعد از 15 دقیقه روی خمیر را میتوانید با فویل بپوشانید.