Warning: mysqli_query(): MySQL server has gone away in /home/blagfair/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): Error reading result set's header in /home/blagfair/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2024

انواع دسرهای خوشمزه مخصوص شب یلدا

یلدا

هر سال ، ایرانی ها آخرین شب پاییز ، را جشن می گیرند و به دیدار بزرگتر های فامیل می روند و فال حافظ می گیرند و این شب را با شب نشینی های طولانی سپری می کنند، امسال با وجود کرونا توصیه می شود که همه در خانه های خود بمانند .

 در این شب در کنار دورهمنشینی و فال حافظ گرفتن، خوراکی های خوشمزه ای هم درست آماده می کنند تا لذت این شب را دوچندان کنند. برای این شب زیبا می توانید انواع کیک ها و دسر های خوشمزه را تهیه کنید. دسرهای شب یلدا تنوع زیادی دارند.
 در این مطلب می خواهیم طرز تهیه انواع دسرهای خوشمزه مخصوص شب یلدا را برای شما بگوییم:

تارت انار

طرز تهیه تارت انار

یکی از دسرهای مخصوص شب یلدا، تارت انار است. برای تهیه این دسر یک سری مواد برای تهیه خمیر آن نیاز داریم و یک سری هم برای تهیه موادمیانی.

مواد لازم برای تارت انار:

برای خمیر تارت (کراست)

خرما 1 پیمانه

گردو 1 پیمانه

نمک کمی

برای مواد میانی (فیلینگ):

پودر کاکائو 1 و نیم پیمانه

عسل 1 پیمانه و 2 قاشق غذاخوری

روغن نارگیل  سه چهارم پیمانه

وانیل 1 قاشق چایخوری

نمک کمی

دانه انار نصف پیمانه + کمی برای تزیین

طرز تهیه:

برای تهیه این دسر ابتدا خمیر آن را آماده کنید. برای این کار هسته های خرما را جدا کنید. خرماها را به همراه مغز گردو و کمی نمک در غذاساز یا میکسر بریزید. به طور کامل آن ها را مخلوط کنید. به طوری که وقتی آن ها را با دست فشار می دهید، کاملا بهم بچسبند.

یک قالب مخصوص تارت، ترجیحا مستطیلی شکل بردارید و مخلوط خرما و گردو را که آماده کرده اید، در قالب بریزید. به خوبی فشار دهید تا تمام کف و لبه های قالب را به طور یک دست بپوشاند. حالا قالب را در فریزر بگذارید تا در این مدت مواد روی تارت را آماده کنید.

 مارشمالو ، دسری فرانسوی با حالتی نرم است که در دهان به راحتی آب می شود و در بین کودکان طرفداران زیادی دارد و با مواد ساده ای که در دسترس همگی قرار دارد،تهیه می شود.در واقع مارشمالو آب‌ نبات نرمی از مخلوط ژلاتین ، شکر یا شیره نشاسته بوده و بافتی اسفنجی دارد

در این مرحله نوبت آماده کردن مواد میانی دسر است.برای اینکار  یک کاسه بزرگ بردارید. پودر کاکائو، عسل، روغن نارگیل، وانیل و نمک را با هم به کمک همزن برقی یا میکسر ترکیب کنید. خوب بهم بزنید تا حدی که کاملا نرم و یک دست شود. سپس دانه انار را اضافه کنید و بهم بزنید تا مابین مواد میانی قرار بگیرد.

نکته: در تهیه این تارت به جای عسل میتوانید از شربت افرا، نکتار نارگیل یا هر شیرین کننده مایع دیگر هم استفاده کنید.

وقتی بافت تارت کاملا منسجم و محکم شد، آن را از یخچال خارج کنید. با احتیاط آن را از قالب بیرون بیاورید و برش بزنید. تارت برای سرو آماده است. در صورتی که میخواهید بعدا آن را سرو کنید، دوباره در یخچال قرار دهید تا بافت آن منسجم بماند.

برای سرو این تارت اناری خوشمزه باید اجازه دهید به مدت 5 الی 10 دقیقه در دمای اتاق باشد تا کمی نرم شود و بعد نوش جان کنید.

مارشمالو

دسر مارشمالو کبابی برای شب یلدا

 یکی دیگر از دسرهای خوشمزه شب یلدا، دسر مارشمالو کبابی می باشد.مارشمالو ، دسری فرانسوی با حالتی نرم است که در دهان به راحتی آب می شود و در بین کودکان طرفداران زیادی دارد و با مواد ساده ای که در دسترس همگی قرار دارد،تهیه می شود.در واقع مارشمالو آب‌ نبات نرمی از مخلوط ژلاتین ، شکر یا شیره نشاسته بوده و بافتی اسفنجی دارد. در ادامه طرز تهیه مارشمالو هندوانه ای را می گوییم:

مواد لازم برای تهیه مارشمالو هندوانه‌ ای

ژله هندوانه یک بسته

شکر سه پیمانه

آب جوش و دو نیم پیمانه

آب سرد نصف پیمانه

پودر ژلاتین دو قاشق غذاخوری

آب لیمو ترش تازه دو قاشق غذاخوری

وانیل (اختیاری)

پودر نارگیل (اختیاری)  به میزان لازم

طرز تهیه:

برای تهیه این دسر ، پودر ژله هندوانه را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و اجازه دهید تا تمام ذرات پودر در آب حل شود. در صورت نیاز از روش بن ماری استفاده کنید و یا ۳۰ ثانیه در ماکرو قرار دهید.

پودر ژلاتین را روی آب سرد بپاشید و اجازه دهید تا بافتی اسفنجی پیدا کند، سپس روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا زمانی که محلولی شفاف بدست آید.

 بقیه ی آب و شکر را هم مخلوط کنید و اجازه دهید ذرات شکر کاملا در آب حل شود. پودر ژله هندوانه و پودر ژلاتین را به آب و شکر حل شده اضافه کنید و با دور تند همزن به مدت تقریبی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بزنید تا حجم مواد ۴ برابر شود. هر چه بیشتر هم بزنید ،مارشمالو روشن‌تر می‌شود و بیشتر پف می‌کند.

در آخر هم آب لیمو ترش تازه و در صورت تمایل وانیل را اضافه کنید و مواد را درون قالب یا ظرف مورد نظر که از قبل با روغن اسپری شده است منتقل کنید و به مدت سه تا چهار ساعت در یخچال استراحت دهید و سپس به اندازه‌های دلخواه برش بزنید.

نکته: اگر دوست داشتید می توانید مارشمالو را در پودر نارگیل هم قرار دهید.

دسر برفی

 دسر برفی

 یکی دیگر از دسر های خوشمزه مخصوص شب یلدا ، دسر برفی است. تهیه این دسر هم آسان است .این دسر خوشمزه از لحاظ ظاهری شبیه باسلوق می باشد.

مواد لازم برای دسر برفی:

شیر 1 لیتر

شیر اضافه (برای ترکیب با پودر کرم شانتی) 125 میلی لیتر

آرد 1 پیمانه

شکر 1 پیمانه

پودر کرم شانتی 1 بسته

نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری

کره 125 گرم

وانیل 1 قاشق چایخوری

پودر نارگیل به مقدار لازم

طرز تهیه:

برای تهیه دسر برفی، ابتدا در تابه ای آرد و نشاسته ذرت را همراه با کره روی حرارت قرار دهید و تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود.

پس از اینکه آرد و نشاسته ذرت کمی تفت داده شد، سپس یک لیتر شیر و یک پیمانه شکر را به آن اضافه کنید. هم بزنید تا شکر کاملا حل شود و مخلوط به غلظت مورد نظر برسد. برای اینکه مخلوط به غلظت لازم برسد حدود 10 الی 15 دقیقه باید آن را هم بزنید. پس از گذشت این مدت، وقتی می خواهید تابه را از روی حرارت بردارید، وانیل را نیز به مواد اضافه کنید.

در این مرحله پودر کرم شانتی را در مقداری شیر حل کنید و هم بزنید تا مخلوط آن ها، فرم خامه ای بگیرد. البته برای تهیه دسر برفی، به جای ترکیب پودر کرم شانتی و شیر، می توانید از خامه فرم گرفته و یا پودر خامه نیز استفاده کنید.

در مرحله ی آخر در ظرفی که می خواهید دسر برفی را در آن سرو کنید، یک لایه ضخیم پودر نارگیل بریزید. سپس نصف مواد دسر را روی پودر نارگیل بریزید و روی آن را با مخلوط پودر کرم شانتی و شیر، کاملا بپوشانید.

دوباره روی مواد را پودر نارگیل بریزید  و سطح دسر را با پودر نارگیل بپوشانید. ظرفی داخل آن دسر را ریخته اید ،برای مدت 8 الی 9 ساعت درون یخچال قرار دهید. پس از گذشت این زمان، دسر برفی  اماده است و می توانید روی آن را به دلخواه تزئین کنید و برش بزنید و در ظرف مناسب سرو کنید.

 این دسر را می توانید به صورت قالبی هم درست کنید. برای این کار فنجان یا قالب مورد نظر را تر کنید، از مواد دسر و کرم شانتی داخل آن بریزید و سپس درون یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد. پس از گذشت زمان لازم، دسر را از قالب یا فنجان جدا کنید و به طور کامل آغشته به پودر نارگیل کنید.

دسر انار

دسر انار سه لایه یلدا:

دسر انار سه لایه هم یکی از دسرهای خوشمزه مخصوص شب یلداست که می توانید آن را به آسانی در منزل تهیه کنید.این دسر نیازی به پختن ندارد اما برای درست کردن آن به زمان زیادی نیاز دارید و چون باید در چند مرحله در یخچال قرار بگیرد، بهتر است آن را از روز قبل یلدا آماده کنید. این دسر انار سه لایه ترکیبی از طعم های ترش و شیرین و بافت های خامه ای و ژله ای است.

  دسر برفی را می توانید به صورت قالبی هم درست کنید. برای این کار فنجان یا قالب مورد نظر را تر کنید، از مواد دسر و کرم شانتی داخل آن بریزید و سپس درون یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد. پس از گذشت زمان لازم، دسر را از قالب یا فنجان جدا کنید و به طور کامل آغشته به پودر نارگیل کنید.

مواد لازم برای دسر انار سه لایه یلدا:

پودر ژله انار 3 بسته (100 گرمی)

آب جوش 1 و 3/4 پیمانه

آب انار 1 و 3/4 پیمانه

پنیر خامه ای 350 گرم

خامه پر چرب 2 پیمانه

وانیل 1 قاشق چایخوری

پودر قند 2 پیمانه

انار دانه شده 1 پیمانه و همچنین برای تزیین

طرز تهیه دسر انار سه لایه:

برای تهیه این دسر ابتدا، لیوان یا ظرفی که می خواهید مواد دسر را درون آن بریزیدد  را آماده کنید و درون یخچال قرار دهید.

سپس ژله لازم برای لایه دوم را آماده کنید. یک بسته از ژله ها را در مقداری آب جوش بریزید و خوب هم بزنید تا ژلاتین به خوبی در آن حل شود. سپس مقداری آب انار سرد به آن اضافه و با آن مخلوط کنید.

ژله را در یخچال قرار دهید تا نیم بسته شود. توجه داشته باشید که ژله به صورت کامل بسته نشود وحالت تکه تکه و نیمه مایع داشته باشد. هر 5 دقیقه یک بار آن را هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد. سپس آن را از یخچال خارج کنید تا در مدتی که مرحله بعدی را انجام میدهید ژله به دمای اتاق برسد.

 در مرحله ی بعدی پنیر خامه ای را با سرعت زیاد همزن بزنید تا هوا به آن نفوذ کند و سبک شود. به طور جدا گانه، خامه پر چرب، پودر قند و وانیل را در کاسه بزرگی بریزید و با سرعت بالای همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد و وقتی سری همزن را خارج میکنید خامه به حالت نوک تیز از آن آویزان باشد. سپس پنیرخامه ای زده شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

مخلوط خامه مرحله قبل را نصف کنید. نصف مخلوط خامه را با استفاده از قیف یا با قاشق، داخل ظرف های دسر بریزید و سطحش را صاف کنید.

 در مرحله ی بعدی نصف دیگر را با ژله نیم بسته مخلوط کنید تا صورتی رنگ شود. برای این کار هم از سرعت بالای همزن استفاده کنید. سپس یک  پیمانه دانه انار را به آن اضافه کنید و با قاشق هم بزنید. موس انار آماده شده را به عنوان لایه دوم به صورت یکنواخت در ظرف دسر بریزید و آن را در یخچال قرار دهید  تا خودش را بگیرد.

 بعد از یک ساعت، لایه آخر دسر انار سه لایه را آماده کنید. این لایه در واقع یک ژله غلیظ است. مقداری پودر ژله را در یک پیمانه آب جوش حل کنید. سپس یک  پیمانه آب انار سرد را با آن مخلوط کنید. بگذارید ژله کاملاً خنک شود و به دمای اتاق برسد.

سپس ژله مایع خنک شده را روی ظرف های دسر اضافه کنید و دوباره سینی را در یخچال بگذارید. حداقل  باید چند ساعت صبر کنید تا ژله لایه سوم کاملاً بسته شود.بهتر است برای اطمینان آن را از شب تا صبح در یخچال قرار دهید.

 برای تزیین این دسر هم می توانید از دانه های انار استفاده کنید.

دسر هندوانه

دسر بستنی هندوانه :

 مواد لازم :

هندوانه خرد شده یک و نیم پیمانه

شیر نارگیل یک قوطی

عسل دو قاشق

وانیل

نمک

طرز تهیه:

برای تهیه بستنی هندوانه ای، تمامی مواد را درون بلندر بریزید  و کاملا میکس کنید و مواد را درون قالب بریزید  و به مدت ۳ ساعت در فریزر استراحت دهید . بستنی را درون ظرف گودی بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر استراحت دهید و در نهایت بستنی را اسکوپ بزنید و با برگ نعناع و برش‌های هندوانه تزیین کنید.

پاناکوتا انار

پاناکوتای انار

 یکی از جذابترین و ساده ترین دسرها برای شب یلدا، پاناکوتای انار می باشد که از یک لایه دسر پاناکوتا و یک لایه ژله انار تهیه میشود و بسیار هم خوشمزه است و درست کردن آن هم آسان است.

پاناکوتا دسری است که از خامه، شیر، شکر و پودر ژلاتین تشکیل می شود و هرچند که به تنهایی طعم بسیار خوبی دارد،ولی  زمانی که با میوه ترکیب شود، طعم خوش آن دوچندان می شود.

 

پاناکوتا دسری است که از خامه، شیر، شکر و پودر ژلاتین تشکیل می شود و هرچند که به تنهایی طعم بسیار خوبی دارد،ولی زمانی که با میوه ترکیب شود، طعم خوش آن دوچندان می شود.


مواد لازم برای پاناکوتا و ژله انار:

خامه صبحانه 4۰۰ گرم 

شیر 1 لیوان

پودر ژلاتین 2 قاشق غذاخوری

عسل 2 قاشق غذاخوری

ژله انار 2 بسته

آب جوش 2 لیوان

دانه های انار 1 لیوان

چوب دارچین 1 تکه کوچک

طرز تهیه:
برای تهیه این پاناکوتا ابتدا پودر ژلاتین را داخل شیر بریزید و در کنار قرار دهید تا ژلاتین داخل شیر حل شود، به این نکته توجه کنید که مخلوط نکنید.

در مرحله ی بعدی خامه و عسل را داخل کاسه ای بریزید و روی بخار آب قرار دهید. خامه را هم بزنید تا گرم شود. چوب دارچین را نیز اضافه کنید. وقتی خامه داغ شد و احساس کردید در حال جوش آمدن است ،باید مخلوط شیر و ژلاتین را اضافه کنید. سریع مواد را مخلوط کنید  و از روی حرارت بخار بردارید دقت کنید خامه نجوشد. در آخر کار چوب دارچین را خارج کنید.

در مرحله بعد لیوان های دسر را بصورت کج داخل قالب های کاپ کیک قرار دهید. لایه اول پاناکوتا انار را تا نیمه داخل لیوان ها بریزید و داخل یخچال قرار دهید تا بسته شود.

 سپس برای تهیه ژله ابتدا دو بسته پودر ژله انار را در 2 لیوان آب جوش حل کنید. هم بزنید تا مایع شفاف شود سپس 2 لیوان آب سرد به آن اضافه کنید. لیوان های پاناکوتا که بسته شده اند را از یخچال خارج کنید و به آرامی ژله انار را روی آنها بریزید. چند دانه انار داخل هر لیوان بریزید سپس داخل یخچال قرار دهید تا کاملاً بسته و سرد شوند.

پس از اینکه دسر آماده شد از یخچال خارج کنید. روی هر لیوان چند دانه انار برای تزئین قرار دهید. پاناکوتا انار آماده خوردن می باشد.

نکته: اگر می خواهید که ژله انار سفت تر باشد، برای تهیه آن فقط آب جوش اضافه کنید و  از اضافه کردن آب سرد امتناع کنید.


این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .

نظر دهید

پاسخ دهید