روش خشک کردن پوست پرتقال روی بخاری

پوست پرتقال

پرتقال میوه ای پاییزی است و در پاییز که پرتقال فراوان است عده ای مبادرت به خشک کردن این میوه ی خوش‌عطر می کنند که از طعم و عطر و همچنین خواص جادویی پرتقال در دیگر فصول سال بهره مند شوند.

این میوه به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها و ویتامین ث موجود در آن، برای سلامتی و رفع سرماخوردگی بهترین گرینه است، خشک کردن این میوه پرخاصیت بسیار خاص است. 

پوست پرتقال

کاربردها و فواید پوست پرتقال 

– پوست پرتقال حاوی ترکیباتی به نام نبیلتیتین است که باعث کاهش خطر ابتلا به التهاب و بیماری قلبی می شود.

– مصرف پوست پرتقال ریه های شما را پاک می کند، اینکار کمک می کند تا هر نوع خلط که باعث تنگ ریه می شود از بین برده شود.

– پوست پرتقال می تواند برای کاهش فشار خون استفاده شود. برای هزاران سال به عنوان بخشی از داروهای گیاهی چینی مرسوم بوده است.

– نابیلیتین موجود در پوست پرتقال همچنین با کاهش سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) در بدن تاثیر مثبتی بر سلامت شما دارد.

– خوردن پوست پرتقال می تواند شما را از تعدادی از سرطان های مختلف از جمله سرطان سینه، سرطان پوست و سرطان کولورکتال محافظت کند.

– از آنجایی که پوست پرتقال کالری کم و فیبر زیادی دارد، در جلوگیری از مصرف کالری توصیه شده روزانه شما بسیار مفید است. همچنین از تشکیل بافت چربی جلوگیری می کند.

– پلی ساکارید غیر محلول موجود در پوست پرتقال به جلوگیری از یبوست، سوزش سر دل، تهوع و تشکیل اسید بیش از حد در معده کمک می کند.

– اگر شما به دنبال یک راه طبیعی برای دفع پشه ها هستید، پوست پرتقال تازه را بر روی پوست خود بمالید.

پوست پرتقال

– پرتقال یک خوشبو کننده عالی برای یخچال و فریزر شما است. پرتقال را تصف کنیدو گوشتش را درآورید، سپس نیمی از پرتقال را با نمک پر کنید و آن را تا یک هفته یا دو بار در یک کاسه کوچک در یخچال قرار دهید.

برخی از میوه ها بعد از خشک شدن، به دلیل بالا رفتن میزان فیبر طعم ضعیفی پیدا می کنند ولی پرتقال پس از خشک شدن طعم آن چند برابر می شود. پرتقال را می توان از راههای مختلفی خشک کرد.

– می توانید از سفیده زیر پوست پرتقال برای درخشان کنندگی مبلمان چوبی خود استفاده کنید. به راحتی آن را بر روی هر سطح چوبی بمالید و بعد از اتمام آن با یک پارچه مرطوب بشوید.

– پوست پرتقال را در برابر دهان و دندان خود بگذارید تا نفس خود را تازه تر کنید، دندان هایتان را سفید کنید، و حتی حساسیت آنها را کاهش دهید.

– پوست را در انتهای سطل زباله خود قرار دهید و یا آنها را با یک نخ در دستشویی خود قرار دهید تا عطر و بوی تازه دهد. یک راه عالی برای تمیز کردن سطل زباله این است . که پوست پرتقال را در ته سطل قرار دهید.

– قبل از اینکه پوست پرتقال کاملا خشک شود، حاوی تعدادی از روغن های ضروری است که برای پاک کردن سطوح چرب مفید هستند. اگر سینک یا کانتر شما پر از چربی است، از پوست پرتقال استفاده کنید تا تمیز کنید.

– پوست پرتقال را در آب داغ بپزید تا بویش در آشپزخانه پخش شود. اگر میخواهید خوشبو کننده هوای خود را تهیه کنید، می توانید چوب دارچین یا نعنا را به مخلوط اضافه کنید.

– ویتامین C که در پوست پرتقال است، کمک می کند تا لکه های تیره و لکه های قرمز روی پوست را روشن کنید. پوست پرتقال را بر روی پوست خود بمالید و یا آن را به یک ماسک تبدیل کنید.

– در حالی که در حال دوش گرفتن هستید، کمی از پوست پرتقال را در پد گاز استریل قرار دهید و روی پوست خود بمالید. این اسکراب پوست شما را روشن می کند و بوی خوبی می دهد.

– برای داشتن پوستی درخشان و سالم، پودر پوست پرتقال، برگ نئم، پوست انار و آب لیمو را با هم مخلوط کنید. سپس آن را روی پوست خود بمالید و نتایج آن را تحسین کنید.

پوست پرتقال

– می توانید ماسک پرتقال را با مخلوط کردن مقادیر مساوی شیر و پودر پرتقال و تهیه خمیر سفتی ایجاد کنید. هنگامی که آماده شد، آن را روی صورت خود قرار دهید و بعد از حدود نیم ساعت آن را بشویید. 

– پوست پرتقال خرد شده را به آب اضافه کنید و بگذارید به مدت یک شب بماند. روز بعد، می توانید این مخلوط را به موهای خود بزنید تا از شوره سر خلاص شوید.

– برای نرم کردن لب، ابتدا باید یک روغن بادام و یک مقدار شکر و پودر پوست پرتقال را با هم مخلوط کنید و به لب هایتان بزنید.

– رنده پوست پرتقال یک راه عالی برای اضافه کردن طعم شیرین به غذاهای گوشتی مورد علاقه شماست. خلال پرتقال را حتی می توانید به فنجان قهوه و چای خود اضافه کنید.

– آبنبات پوست پرتقال، یک میان وعده رایج در فرهنگ های اروپایی است، و تهیه آنها نیز بسیار راحت است. شکلات را ذوب کنید دور تمام پوست پرتقال را با شکلات بگیرید. برای تهیه آبنبات پوست پرتقال، پوست پرتقال خشک شده را یک ساعت در آب جوش و شکر قرار دهید. سپس می توانید آنها را در پوششی از شکلات قرار دهید یا در شکر رولش کنید تا طعم و مزه شیر تری بگیرد.

– اگر میخواهید سالاد خود را خوش طعم کنید، پوست پرتقال خشک شده را در روغن زیتون قرار دهید تا سبزیهای شما را زرق و برقتر و هیجان انگیز تر شوند.

– چند تکه پوست پرتقال خشک شده و آنها را در آب داغ قرار دهید. چای پرتقال برای زمانی که شما احساس بدی دارید مفید است. 

پوست پرتقال

روش گرفتن تلخی پوست پرتقال

ابتدا پوست پرتقال را به وسیله رنده یا چاقو جدا كنید و تمام سعی خود را به كار بگیرید تا قسمتهای سفید كاملا جدا شود چون باعث تلخی پوست پرتقال همین بخشهای سفید هستند.

بعد از جدا كردن پوست آن را داخل آب در حال جوش بریزید و بعد از چند دقیقه آن را آبكش كنید و یکبار دیگر داخل آب ریخته و اجازه دهید آب به جوش بیاید و پوست با آب بجوشد.بعد از جوشیدن آن را آبكش كنید.

داخل ظرفی كه درپوش دارد مقداری آب سرد و كمی شكر و گلاب و به ازای هر 2عدد پرتقال 1دانه هل قرار دهید و پوست را داخل آن ریخته و 24ساعت داخل یخچال قرار دهید و در این مدت چند بار آب مواد را تعویض كنید و بعد آن را برای استفاده آماده كنید.

پوست پرتقال

برای شیرین کردن پوست پرتقال به طرز صحیح:
پرتقال‌ها را در ظرف بزرگ ریخته و پوست آن‌ها را به خوبی شستشو دهید.

– جدا کردن پوست پرتقال: در این مرحله می‌بایست پوست پرتقال‌ها را با چاقوی بسیار تیز و یا رنده جدا کنید، به طوری که قسمت‌های سفید پرتغال از پوست نارنجی آن به خوبی جدا شود، چرا که بخش عمده تلخی پوست پرتقال به دلیل وجود قسمت‌های سفید آن است.

– جوشاندن پوست پرتقال: در این مرحله از گرفتن تلخی پوست پرتقال، ظرفی را پر از آب کرده و بگذارید به جوش بیاید. سپس پوست پرتقال‌ها را درون آب در حال جوش ریخته و اجازه دهید بار دیگر آب به جوش آمده و پوست‌ها با آب کمی جوش بخورند. سپس آن‌ها را در یک آبکش ریخته و بگذارید تا آب آن‌ها خارج شود.

– دادن عطر و طعم به پوست پرتقال: ابتدا مقداری آب سرد را به همراه کمی گلاب و شکر مخلوط کنید. برای خوشبو‌تر شدن یک یا دو دانه هل نیز به آن اضافه کنید. سپس پوست‌ها را درون آن ریخته و در ظرف را ببندید. این مخلوط را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید. بهتر است در طول این مدت ۲ الی ۳ بار آب آن را تعویض کنید. بعد از آن پوست پرتقال شیرین شده و آماده مصرف است.

پوست پرتقال

طریقه خشک کردن پرتقال روی بخاری

برای انتخاب پرتقال مناسب برای خشک کردن بایستی پرتقالی باشد که بدنه ی آن نرم نباشد و طعم آن رسیده باشد، اگر پرتقال کمی کال باشد، میوه ی خشک هم کمی طعم گس پیدا می کند.

با توجه به وجود خواص بسیار در پوست پرتقال، باید به فاکتور ضخامت پوست هم توجه کرد، پوست خیلی کلفت، طعم بی مزه ای دارد، میوه انتخابی ما نباید خشک و یا بسیار آبدار باشد.

میوه را باید خیلی خوب شست، پوست زبر پرتقال باعث می شود برخی آلودگی ها درون حفره ها خانه کند. با فرچه یا حتی اسکاچ باید پوست پرتقال را به خوبی صیقل داد. تا آنجا که می شود از مواد شوینده استفاده نکنید و اگر مجبور به استفاده شدید، بایستی خوب آب کشی کنید تا طعم مواد شوینده روی میوه باقی نماند و در نهایت آن را با دستمال سفره یا دستمال کاغذی خشک کنید.

– برش زدن: پرتقال را افقی روی تخته ی برش قرار می دهیم و برش می زنیم. سر و ته پرتقال که معمولا پوست است را دور می ریزیم. حلقه ها را روی تخته گذاشته و هسته ها را خارج می کنیم. اگر تصمیم به خشک کردن در فر داریم، برای حفظ طعم پرتقال، می توان حلقه های خوشرنگ پرتقال را پیش از فرایند خشک سازی در محلول آبلیمو و عسل خیساند.

– خشک کردن: سینی حاوی پرک های پرتقال را در سینی می چینیم. پرتقال ها نبایستی آب بیاندازند. اگر در مرحله ی گزینش انتخابمان صحیح باشد، این مشکل بوجود نمی آید. میوه هایی که پس از برش زدن آب می اندازند را نمی توان روی بخاری یا رادیاتور خشک کرد. بایستی دقت کرد که پرک های بریده شده روی هم نیافتد، به هم نچسبد و فاصله ای اندک داشته باشد.

– زمان خشک شدن: بسته به دمای اتاق، رادیاتور و بخاری و همچنین نژاد پرتقال زمان فرایند خشک کردن متفاوت است. معمولا یک تا سه روز زمان می گیرد. می توان به جای سینی از یک ورقه ی آلومینیومی استفاده نمود، تا روند کار سریعتر پیش برود.

– طریقه نگهداری: پس از خشک شدن، می توان آن ها را داخل سیروپی(سیروپ به مایع‌ای گفته می شود که غلیظ و چسبناک بوده و در اثر جوشاندن شکر زیاد در آب تهیه می شود.) قرار داد. هم رنگ پرتقال بهتر می شود و هم مزه ی شیرین تری پیدا می کند و از تلخی پوستش کم می شود.

نکته ای که بایستی توجه کرد این است که میوه های مختلف را با یکدیگر خشک نکنید، زیرا تاثیر روی طعم یکدیگر می گذارند و زمان فرآیند خشک شدن هر میوه ای متفاوت است.


این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .

نظر دهید

پاسخ دهید