طرز تهیه برنجک پفکی

برنجک بو داده یا برنجک پفکی به همراه گندمک و شاه دانه گزینه مناسبی برای میان وعده به شمار می رود و خوراکی خوشمزه‌ای برای کودکان است.

بازدید :

زمان تقریبی مطالعه :

تاریخ :

شیرینی مربایی

طرز تهیه برنجک پفکی بسیار ساده و کم هزینه است و می توان با تهیه آن، ظرف مدت کوتاهی به عنوان یک میان وعده یا تنقلات عصرگاهی، همراه با خانواده نوش جان کنید.

برای تهیه برنجک بو داده برنج مورد استفاده کاملا سلیقه‌ای می‌باشد و تاثیر چندانی در روند تهیه آن ندارد. برای مثال اگر از برنج‌های دانه بلند برای تهیه این میان وعده استفاده نمایید محصول نهایی ظاهری کشیده و شکیل خواهد داشت.

در صورت استفاده از برنج‌های کوتاه قد و معطر برنجک‌های تپل‌تر و کوتاه‌تر با عطر و طعم بی‌نظیر خواهید داشت. همچنین می توانید از برنج‌های باقی مانده از وعده‌های غذایی اصلی خود برای تهیه برنجک استفاده کنید. 

اگر چه برنجک به دلیل جذب روغن کمی پرکالری است، اما اگر روغن به کار رفته در آن مرغوب و در اثر نگهداری نامناسب، بوی ماندگی نگیرد، محصولی سهل الهضم، تا حدودی سیرکننده و برای بیماران اسهالی بسیار مناسب است و اگر از آرد بلغور ذرت در تهیه آن استفاده شده باشد، می‌تواند تامین کننده درصدی از ریزمغذی‌های بدن باشد.

برنجک پفکی

طرز تهیه ی برنجک پفکی در منزل

مواد لازم:

سه چهارم تا یک و نیم پیمانه برنجک معادل یک واحد غلات است و هر فرد براساس سن، جنسیت، توده بدنی و دیگر شاخص‌ها، روزانه بین 6 الی 11 واحد غلات نیاز دارد که چند واحد آن می‌تواند از طریق مصرف برنجک، گندمک، ذرت حجیم شده و برشتوک یا کورن فلکس‌های مخلوطی که حاوی دانه کامل غلات است، تامین شود.

– برنج        مقدار برنج دلخواه است
– روغن           به میزان لازم 
– نمک          به میزان دلخواه

طرز تهیه:
ابتدا مقدار برنج انتخاب شده را به مدت ۱الی ۲ ساعت در آب خیس داده  و مقداری نمک به آن اضافه کنید. 

سپس برنج را همراه با آب در یک قابلمه بریزید و اجازه دهید تا آب جوش بیاید، وقتی که دانه های برنج نرم شد، آن را آبکشی کنید. اندازه نرم شدن برنج باید مانند هنگامی باشد که شما قصد دم دادن آن به عنوان وعده غذایی را دارید.

دانه های آبکشی شده برنج را درون سبد یا ظرفی قرار داده و آن را بر روی بخاری یا شوفاژ قرار دهید تا کامل خشک شود. برای اینکه بخواهید دانه های برنج رنگی سفید و زرد داشته باشید می توانید قبل از آنکه آن را خشک کنید، مقداری دم کرده زعفران را بر روی آن بریزید.

بعد از اینکه دانه های برنج خشک شد، مقداری روغن داخل تابه یا ظرف گودی شکل بریزید تا داغ شود. سپس نمک را اضافه کنید. 

برنج را درون قابلمه همراه با صافی قرار دهید، به این صورت روغن کمتری داخل برنجک می شود. البته نمک را اگر در مرحله اول اضافه نکردید، در این مرحله می توانید اضافه کنید ولی بهتر است که در هنگام سرخ شدن اولیه نمک را اضافه کنید تا کامل به خورد آن برود. البته می توانید برنج را در چند مرحله در روغن سرخ کنید.

هر روشی را که برای سرخ کردن برنج انتخاب می کنید، پس از آن که دانه های برنج کامل پف کرد، آن را بر روی یک ظرف همراه با صافی یا دستمال قرار دهید تا روغن های اضافی گرفته شود.

برنجک پفکی

طرز تهیه برنجک پفکی ساده

مواد لازم:
– برنج                   1 پیمانه
– نمک ماسه ای     500 گرم (نمک یددار نباشد)
– روغن مایع          3 قاشق سوپخوری 

طرز تهیه:
برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک به مدت 3 الی 4 ساعت خیس کنید. بعد از خیس خوردن برنج آن را به همراه آب روی حرارت قرار دهید تا نرم شود و بپزد.

سپس آن را آبکش کنید، ولی دم ندهید، بعد برنج آبکش شده را پهن کنید تا کاملا خشک شود و هیچ گونه رطوبتی نداشته باشد، اگر روی بخاری یا شوفاژ قرار دهید زودتر خشک می شود. 

بعد از خشک شدن برنج های آبکش شده، روغن را داخل ماهیتابه یا ظرف گودی شکلی ریخته تا داغ شود. سپس نمک را داخل ظرف بریزید و روی حرارت قرار دهید تا نمک داغ شود. برنج ها را داخل نمک داغ شده بریزید و هم بزنید تا پف کنند. برنجک آماده شده را در الک بریزید تا نمک آن بریزید.

برنجک پفکی

طرز تهیه برنجک شیرین

برای این که برنجک شیرین شود شما نیاز به شربتی مخصوص دارید که باید از قبل آماده اش کنید.

طرز تهیه شربت برنجک:
برای این کار ابتدا شکر را با مقداری آب مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شده به جوش بیاید و به نوعی شربت اولیه درست شود که حدود ۱۵ دقیقه زمان لازم است. سپس آبلیمو یا آب نارنج به آن اضافه کنید و از روی اجاق بردارید.

حالا شربت شما آماده است. می توانید برنج را داخل شربت بریزید و خوب هم بزنید و بعد آن را درون سینی یا بشقاب چرب شده بریزید و صاف کنید و اجازه دهید تا کامل سرد شود. 

سپس با چاقو آن را به شکل های مختلف مانند مربع یا لوزی برش دهید. برنجک را می توانید با چای هم میل کنید.


این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .

نظر دهید

پاسخ دهید