طرز تهیه خورشت فاصولیه با مرغ یا گوشت

خورشت فاصولیه

خورشت لوبیا سفید یکی از انواع خورش های خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به ارومیه است این خورشت را با لوبیا سفید یا لوبیا سبز به عنوان خورشت طبخ می‌کنند و درست کردن آن بدون گوشت به صورت گیاهی هم مرسوم است.

طرز تهیه خورشت فاصولیه با گوشت

مواد لازم:
– لوبیا سفید                      ۲۰۰ گرم
– گوشت گوسفندی            ۲۵۰ گرم
– پیاز  متوسط                   ۱ عدد
– گوجه فرنگی                   ۴ عدد
– رب گوجه فرنگی              ۲ قاشق غذاخوری
– فلفل تند سبز                  ۱ عدد
– لیموعمانی                      ۲ عدد
– زعفران دمکرده               ۱ قاشق مرباخوری
– آویشن یا سماق              به میزان دلخواه
– نمک، فلفل و زردچوبه      به میزان لازم

طرز تهیه:

خورشت لوبیا سفید یکی از غذاهای محلی ارومیه است که در بیشتر مهمانی ها و مراسم های رسمی سرو می‌شود. اصل این خورشت با گوشت قرمز تهیه می شود،اما می توان این غذا را با مرغ نیز تهیه کرد. 

برای تهیه این غذا ابتدا باید از شب قبل لوبیاها را بخیسانید و چند بار آب لوبیاها را عوض کنید، گوشت شسته شده را به صورت قیمه‌ای خرد کنید، سپس پیاز را نگینی خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید.

گوشت  خرد شده را به پیازهای طلایی شده اضافه کنید و مقداری تفت دهید، زردچوبه و فلفل را هم اضافه کنید و با گوشت سرخ کنید.

حالا گوجه فرنگی‌های پوره شده را اضافه کنید. وقتی آب گوجه فرنگی‌ها کشیده شد، رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و با گوشت سرخ کنید.

وقتی رنگ رب باز شد لوبیاها را به همراه آب جوش اضافه کنید و صبر کنید تا خورش فاصولیه یا فاسولیه روی شعله ملایم گاز خوب بپزد و جا بیفتد، در اواسط پخت لیمو عمانی و فلفل تند را اضافه کنید.

بعد از پختن و نرم شدن گوشت و لوبیا؛ نمک خورشت را اندازه کنید و زعفران را هم اضافه کنید و ۱۵ دقیقه بعد زیر خورشت را خاموش کنید.

خورشت فاصولیه

طرز تهیه خورشت فاصولیه با مرغ

مواد لازم:
– لوبیا سفید                  ۱ پیمانه
– مرغ                            نیم کیلو
– آب مرغ                      ۴ پیمانه
– پیاز متوسط                 ۱ عدد
– سیر                            ۲ حبه
– سیب زمینی                 ۲ عدد
 – پوره گوجه فرنگی          ۱ پیمانه
 – رب گوجه فرنگی           ۲ قاشق غذاخوری
 – نمک، فلفل و آویشن     به میزان لازم
– روغن                           به میزان لازم

طرز تهیه:
ابتدا در ظرفی لوبیا سفیدی را که از شب قبل خیس کرده ایم را نیم پز می کنیم، در ظرفی دیگر پیاز را تفت داده سیر ریز شده را اضافه می کنیم و سپس مرغ را اضافه کرده و چند دقیقه سرخ می کنیم.

در این مرحله پوره گوجه را اضافه کرده و صبر می کنیم تا رنگ آن تغییر کند، سپس ادویه های اضافه می کنیم و آب مرغ و لوبیا را نیز اضافه کرده و اجازه می دهیم تا مرغ کاملا پخته شود.

در این مرحله سیب زمینی ها را که از قبل کمی سرخ کرده ایم را به خورشت اضافه می کنیم و به مدت ۴۰ دقیقه می گذاریم تا کم کم خورشت غلظ شده و جا بیفتد، خورشت فاصولیا آماده است، نوش جان.
 

خورشت فاصولیه

طرز تهیه خورشت فاصولیه خوشمزه به روش ساده

مواد لازم:
– گوشت                           ۲۰۰ گرم
– لوبیا سفید                      ۱۵۰ گرم
– لوبیا سبز                         ۲۰۰گرم
– پیاز                                ۱ عدد
– گوجه فرنگی                    2 عدد
– رب گوجه ‌فرنگی               ۲ قاشق غذاخوری
– سیب زمینی                     ۲ عدد
– لیمو عمانی                      ۴ عدد
– فلفل قرمز تند                   ۱ عدد
– سبزی معطر                     کمی
– آویشن                            ۱ قاشق مربا خوری
– نمک، فلفل و زردچوبه        به میزان لازم
– زعفران آبکرده                   ۳ قاشق غذا خوری

طرز تهیه:
برای شروع لوبیا ها را از ۲۴ ساعت قبل باید بخیسانید، تابه ای را بر روی حرارت متوسط اجاق قرار داده و کمی روغن بریزید حالا گوشت را تفت دهید، پیازها را خلالی کرده و همراه با گوجه فرنگی و لوبیا سبز به گوشت اضافه کنید، مواد را با هم مخلوط کرده و تفت دهید.

در این مرحله نوبت اضافه کردن لوبیای خیس شده و سیب زمینی ها است، پس از انجام این کار مقداری آب به مواد اضافه کنید درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا گوشت پخته شود.

حالا لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید، داخل آب قرار دهید تا تلخی لیمو از بین برود در یک تابه کوچک رب را همراه با روغن سرخ کنید.

سپس ادویه را اضافه کرده و کمی تفت دهید، رب را با لیمو و یک عدد فلفل تند و مقداری سبزی معطر در ۲۰ دقیقه پایانی به خورشت اضافه کنید.

خورشت فاصولیه

طرز تهیه خورشت فاصولیه ارومیه ای

مواد لازم:
– گوشت خورشتی           400 گرم
– لوبیا سفید                   1 پیمانه
– پیاز                             1 عدد
– گوجه فرنگی                 2 عدد
– رب گوجه فرنگی            2 قاشق غذاخوری
– فلفل دلمه ای               نصف یک عدد
– لیمو عمانی                  2 عدد
– پودر سیر                      به میزان لازم
– پودر پاپریکا                  به میزان لازم
– نمک، فلفل و زردچوبه     به میزان لازم
– روغن                           به میزان لازم
      
طرز تهیه:
برای تهیه خورشت لوبیا سفید ارومیه ای؛ ابتدا پیاز را پوست می گیریم؛ سپس به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن مایع داخل یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا پیاز سبک شود.

در این مرحله مقداری زردچوبه، پودر سیر، پاپریکا و فلفل سیاه به پیاز اضافه می کنیم و یک دقیقه دیگر مواد را تفت می دهیم تا پیاز با ادویه ها یکدست شود، در ادامه گوشت خورشتی را خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.

گوشت را چند دقیقه تفت می دهیم تا به خوبی سرخ شوند، حالا گوجه فرنگی ها را پوست می گیریم و رنده می کنیم، سپس به همراه رب گوجه فرنگی به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی سرخ شود.

در این مرحله فلفل دلمه را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس به قابلمه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. در ادامه لوبیاها را که از قبل به خوبی خیسانده ایم، آبکشی می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.

لوبیاها را یک دقیقه تفت می دهیم، سپس ۳ پیمانه آب به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب به جوش امد درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را ملایمتر می کنیم.

در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش لیمو عمانی را به همراه نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش جا بیفتد. پس از اینکه آب اضافی خورشت کشیده شد، آنرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه برنج سرو می کنیم.


این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .

نظر دهید

پاسخ دهید