Warning: mysqli_query(): MySQL server has gone away in /home/blagfair/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): Error reading result set's header in /home/blagfair/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): MySQL server has gone away in /home/blagfair/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Warning: mysqli_query(): Error reading result set's header in /home/blagfair/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2024

طرز تهیه خورشت گل کلم بسیار خوشمزه

خورشت گل‌کلم یکی از غذاهای پرخاصیت و مفید است، زیرا این گیاه؛ سرشار از آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت‌های تنفسی آنفولانزا، سرماخوردگی و ویروس‌ها است.

بازدید :

زمان تقریبی مطالعه :

تاریخ :

خورشت گل کلم

برای تهیه یک خورشت بسیار خوشمزه با گل کلم می توانید از گوشت قرمز، مرغ و یا بوقلمون استفاده کنید و یک خورشت بسیار لذیذ به همراه پلو تهیه نمایید.

خورشت گل کلم یکی از غذاهای مغذی ایرانی است که به دلیل رژیمی بودن می‌تواند در برنامه غذایی جای خوبی به دست آورد. این خورشت علاوه بر طعم بی‌نظیر و رژیمی بودنش به دلیل برخورداری از خواص فراوان، گزینه‌ای بسیار سالم برای قرارگیری در رژیم غذایی شما می باشد.

خورشت گل کلم

طرز تهیه خورش گل کلم با مرغ

مواد لازم:
– گل کلم                         1 عدد
– سینه مرغ                     400 گرم
– پیاز متوسط                  2 عدد
– لپه                              یک و نیم پیمانه
– گوجه‌فرنگی                  2 عدد
– رب گوجه‌فرنگی             2 قاشق غذاخوری
– آب‌لیمو                        1 قاشق غذاخوری
– زعفران دم‌کرده              1 قاشق غذاخوری
– نمک، فلفل و زردچوبه    به میزان لازم
– روغن                          به میزان لازم

طرز تهیه:

از خواص گل کلم می توان به کاهش ریسک ابتلا به سرطان و کمک به درمان انواع سرطان شامل سرطان ریه، سرطان پرستات، سرطان پستان، و سرطان روده و همچنین کاهش خطر ابتلا به بیماری روماتیسم اشاره کرد.

برای تهیه خورشت گل کلم قبل از هر چیز لپه به مدت 6 ساعت خیس کنید. در طول شش ساعت سه بار آب آن را عوض کنید. سپس لپه را به مدت 30 دقیقه بپزید.

پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا رنگی طلایی به خود بگیرند، حالا نیمی از پیازها را کنار بگذارید تا بعداً از آن استفاده کنید، سپس مقداری نمک و فلفل و زردچوبه به پیاز باقیمانده اضافه کنید و تفت دهید.

مرغ‌ها را قطعه‌قطعه کرده و به پیاز اضافه کنید. حالا مرغ‌ها را کاملاً تفت بدهید، در این مرحله گوجه‌فرنگی‌ها را رنده کنید و به ترکیب اضافه کنید و به‌قدری تفت دهید تا آب گوجه‌ها بخار شود.

گوجه‌فرنگی و فلفل قرمز را به ترکیب اضافه کنید و مجدداً برای دقایقی تفت دهید، حالا لپه خیس‌خورده را آبکشی کنید و با باقیمانده پیازها به صورت جداگانه تفت دهید. حالا این ترکیب را به خورش اضافه کنید.

سپس به اندازه دو لیوان آب به خورش اضافه کنید و صبر کنید تا خورش با شعله کم بپزد، گل کلم‌های شسته شده را قطعه‌قطعه کرده و آن‌ها را در روغن ریخته و کمی تفت دهید، قبل از داغ شدن روغن آب‌لیمو، نمک و فلفل را به آن‌ها اضافه کنید.

نیم ساعت قبل از خاموش کردن زیر خورش گل کلم‌های سرخ شده را به خورش اضافه کنید و کمی صبر کنید تا خورش جا بیفتد، در نهایت زعفران دم‌کرده را به خورش اضافه کنید.

خورشت گل کلم

طرز تهیه خورش گل کلم مجلسی با گوشت

مواد لازم:
– گل کلم                                 ۳۰۰ گرم
– گوشت گوسفند                      ۳۰۰ گرم
– پیاز متوسط                           ۱ عدد
– گوجه فرنگی پوره شده             ۴ عدد
– رب گوجه فرنگی                      ۱ قاشق غذاخوری
– نعنا و جعفری خرد شده           ۴ قاشق غذاخوری
– غوره                                     ۴ قاشق غذاخوری
– زعفران دمکرده                       ۱ قاشق چایخوری
– فلفل قرمزو فلفل سیاه             به میزان لازم
– نمک و زردچوبه                      به میزان لازم

طرز تهیه:
برای تهیه این خورشت خوشمزه و مقوی باید ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و تفت دهید تا سبک شود، سپس گوشت را اضافه کنید و تفت دهید، کمی که رنگ گوشت عوض شد ادویه‌ها را اضافه کنید و با گوشت تفت دهید تا طعم خامی آن‌ها گرفته شود.

در این مرحله گوجه فرنگی پوره شده را اضافه کرده و صبر کنید آب گوجه فرنگی‌ها کشیده شود و سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و باز هم تفت دهید، وقتی رب سرخ شد سبزیجات ساطوری خرد شده را اضافه دهید و همراه با سایر مواد به مدت ۵ دقیقه سرخ کنید.

به این مقدار مواد حدود ۳ پیمانه آب جوش اضافه کنید، اجازه دهید خورشت روی شعله ملایم گاز جا بیفتد و گوشت بپزد، بعد از پخته شدن گوشت نمک خورشت گل کلم را اندازه کنید و زعفران را هم به آن اضافه کنید.

در این فاصله گل کلم‌های خرد شده را در مقداری روغن جداگانه تفت دهید، در ۳۰ دقیقه پایانی پخت در صورت تمایل غوره را اضافه کنید (غوره اختیاری است اما طعم خورشت را بسیار خوشمزه می‌کند.) صبر کنید خورشت گل کلم جا بیفتد.

خورشت گل کلم

نکات مهم در تهیه خورشت گل کلم بسیار خوشمزه و مجلسی

– برای این خورشت که یکی از انواع خورشت های مجلسی محسوب می شود، می‌توانید از سیب زمینی سرخ کرده و یا بادمجان سرخ کرده هم استفاده کنید و خورشت را با پلو زعفرانی سرو کنید.

– طرز تهیه خورشت گل کلم با لپه است که در صورت دلخواه می‌توانید برای این مقدار مواد یک مشت لپه را جداگانه بپزید و وقتی نیم پز شد در اواسط پخت به آن استفاده کنید.

– اضافه کردن لوبیا سفید یا لوبیا چیتی هم به خورشت گل کلم اختیاری و سلیقه‌ای است.

 – به جای رب و گوجه فرنگی می‌توانید خورشت گل کلم را با رب انار درست کنید.

– اگر خورشت گل کلم را با سبزیجات دوست ندارید، می توانید آن‌ را از خورشت حذف کنید. برخی هم خورشت گل کلم را با سبزی اسفناج درست می‌کنند.

– در تهیه خورشت گل کلم می توان از گوشت تکه ای، گوشت چرخکرده به صورت قلقلی و انواع گوشت مرغ یا بوقلمون و یا به صورت گیاهی با سویا هم استفاده کرد.


این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .

نظر دهید

پاسخ دهید