غذا با مرغ و برنج؛ پنج ایده و آموزش برای ناهار و شام خوشمزه

غذا با مرغ و برنج

امروزه با مرغ غذاهای مختلفی تهیه می شود که بعضی از آنها جزء غذاهای مجلسی است، برنج نیز یکی از اعضای دائم سفره ناهار و شام ما ایرانیان است.

تهیه انواع غذا با سینه مرغ و برنج یا با ران مرغ و برنج یکی از متداول‌ترین شیوه‌های پخت و پز ما ایرانی‌ها است؛ با ما باشید تا چند نوع غذای متنوع با مرغ و برنج را به شما آموزش دهیم.

هویج‌پلو شیرازی با سینه مرغ و برنج

طرز تهیه هویج‌پلو شیرازی با سینه مرغ و برنج

مواد لازم:
– برنج                                ۳ پیمانه
– سینه مرغ                          نیم کیلو
– پیاز کوچک                        ۱ عدد
– هویج متوسط                    ۴ عدد 
– زرشک                               یک‌سوم پیمانه
– خلال بادام یا خلال پسته      نصف پیمانه
– کره                                   ۵۰ گرم
– شکر                                 ۴ قاشق غذاخوری
– زعفران دم‌کرده                   ۱ قاشق سوپ‌خوری
– دارچین                             به میزان لازم
– نمک، زردچوبه، فلفل سیاه    به میزان لازم

طرز تهیه:

اگر از تهیه مداوم زرشک پلو با مرغ در مهمانی هایتان خسته شده‌اید و دنبال چند روش جدید و بی‌نظیر از دستور تهیه غذا با مرغ و برنج هستید، این مطلب را حتما مطالعه کنید.

سینه مرغ را به قطعات مورد نظر تقسیم و همراه با پیاز خلالی و مقداری نمک و زردچوبه، فلفل و کمی دارچین و زعفران دم‌کرده داخل یک ظرف با هم مخلوط می‌کنیم.

درب ظرف را می‌بندیم و دو تا سه ساعت داخل یخچال اجازه می‌دهیم تا مزه دار شود.

مخلوط پیاز و مرغ مزه دار شده را با مقداری روغن داخل تابه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم. وقتی مرغ‌ها تغییر رنگ دادند، نصف پیمانه آب را به مرغ اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا با حرارت پایین مرغ‌ها کاملاً بپزند.

در این فاصله، کره را داخل یک ماهیتابه دیگر می‌اندازیم تا ذوب شود. حالا هویج‌ها را که با دنده درشت و به صورت اریب رنده کردیم تا کاملاً یکدست و یک اندازه باشند، به کره اضافه می‌کنیم و ۴-۵ دقیقه هم می‌زنیم تا کاملاً بپزند.

سپس زرشک را که از قبل با آب ولرم شستیم و آبکش کردیم، به هویج اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم. خلال پسته یا بادام را اضافه می‌کنیم و خیلی زود مخلوط را از روی حرارت برمی‌داریم.

تکه‌‌ای مرغ پخته‌شده و هویج را با هم مخلوط می‌کنیم و لایه‌لایه بین برنجی که از پیش آبکش کرده‌ایم می‌ریزیم و پلو را یک ساعت برای دم‌ کشیدن روی حرارت ملایم می‌گذاریم.

 آلبالو پلو با ران مرغ و برنج

طرز تهیه آلبالو پلو با ران مرغ و برنج

مواد لازم:
– برنج                       ۴ لیوان
– ران مرغ                   1 کیلو
– آلبالو بدون هسته      نیم کیلو
– پیاز                         ۱ عدد
– شكر                        ۲۵۰ گرم
– روغن                       به مقدار لازم
– زعفران دمکرده          به مقدار لازم
– نمک و ادویه             به مقدار لازم

طرز تهیه:
برنجی را که از قبل با نمک خیسانده بودید، آبکش کنید، آلبالوها و شکر را داخل قابلمه بریزید. (اگر وقت دارید بهتر است یک ساعت صبر کنید تا آلبالو آب بیاندازد؛ اما اگر وقت ندارید می‌توانید بلافاصله هم مراحل را ادامه دهید.)

قابلمه آلبالو و شکر را روی شعله متوسط قرار دهید. اجازه دهید ۱۰ دقیقه باهم بجوشند. (زیاد نجوشانید که رنگ آلبالوها تیره نشود)

 آلبالوها را از آبکش رد کنید و شربت را دوباره روی حرارت خیلی کم بگذارید تا غلیظ‌تر شود. مرغ‌ها را با مقداری آب، چند قاشق روغن، پیاز، نمک و فلفل داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد و آب مرغ تقریباً تمام شود.

به انتخاب خودتان ته‌ دیگ را سیب‌زمینی یا نان لواش بگذارید و برنج آبکش شده و آلبالوهای پخته را لایه‌لایه روی هم بریزید. بعد از حدود نیم ساعت از پخت برنج کمی آب آلبالو را روی برنج بریزید.

ارمنی پلو با بال مرغ و برنج

طرز تهیه ارمنی پلو با بال و بازوی مرغ 

مواد لازم:
– برنج                 2 پیمانه
– بال مرغ             6 عدد
– روغن                 به مقدار لازم
– زعفران دمکرده    به مقدار دلخواه 
– نمک و فلفل         به میزان لازم

طرز تهیه:
برنج را از قبل شسته و بگذارید خیس بخورد، زعفران را آسیاب کرده و با کمی آب جوش مخلوط کرده و بگذارید رنگ بیاندازد.

قابلمه ای را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد، سپس برنج را افزوده و کمی نمک بریزید. بعد از اینکه برنج کمی نرم شد آن را آبکش کرده و کنار بگذارید.

قابلمه مورد نظر را روی حرارت قرار داده و کمی روغن و نیمی از زعفران را بریزید و بالها را کف قابلمه بچینید. کمی نمک و فلفل روی بالها بپاشید و برنج را بریزید و صاف نمایید، باقی مانده زعفران را روی برنج بریزید و خوب مخلوط کنید تا خوش رنگ شود.

در قابلمه را ببندید و اجازه دهید برنج دم کشیده و بالها برشته شود، بعد از اینکه برنج دم افتاد آن را در ظرف مورد نظر برگردانید و سرو نمایید.

ه کباب تابه‌ای سینه مرغ با برنج

طرز تهیه کباب تابه‌ای سینه مرغ با برنج

مواد لازم:
– مرغ یا بوقلمون خردشده       به تعداد نفرات
– برنج                                   برای هر نفر یک پیمانه
– سرکه                                  ۲ قاشق غذاخوری
– آبلیمو                                 نصف پیمانه
– سس مایونز                        ۴ قاشق غذاخوری
– سیخ چوبی                         به تعداد لازم
– زعفران دم‌کرده                    ۶ قاشق غذاخوری
– نمک فلفل ادویه زردچوبه       به میزان لازم
– روغن                                  ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:
برنج را از قبل با نمک و آب می‌خیسانیم و آبکش می‌کنیم. سینه مرغ را به تکه‌های کوچک خرد و در صورت تمایل با سس مایونز آغشته می‌کنیم و به سیخ می‌کشیم. برای هر سیخ ۷ الی ۸ تکه سینه مرغ کوچک مناسب است.

با برس مخصوص آشپزی روی جوجه‌ها نمک و کمی زعفران می‌زنیم، بعد سرکه، آبلیمو و زردچوبه و هر ادویه‌ای که خواستید با هم مخلوط می‌کنیم.

سیخ‌های مرغ را در تابه چیده و مواد آبلیمویی روی آن‌ها می‌ریزیم. کل مرغ را به این مواد آغشته می‌کنیم. در تابه کمی روغن می‌ریزیم و سیخ‌ها را داخل ماهیتابه می‌گذاریم.

پس از آنکه دو طرف مرغ‌ها خوب سرخ شد، در تابه را می‌گذاریم تا مغز مرغ‌ها بخارپز شود. برنج را دم کنید و زعفران دم‌کرده را روی آن بریزید، کباب سینه مرغ با برنج شما آماده سرو است. نوش جان!

کاسرول پاپریکای مرغ و برنج

طرز تهیه کاسرول پاپریکای مرغ و برنج

مواد لازم:
– ران مرغ بدون استخوان و بدون پوست    1 کیلو
– برنج                                                  3 پیمانه
– پیاز خرد شده                                      2 عدد
– آب مرغ کم نمک                                   2 پیمانه
– سیر خرد شده                                      5 حبه
– فلفل قرمز خرد شده                              2 عدد
– پارپریکای تند                                       ۱ قاشق چایخوری
– رب گوجه فرنگی                                   ۲ قاشق غذاخوری
– جعفری تازه خرد شده                           ۲ قاشق غذاخوری
– خامه ترش کم چرب                             ۶ قاشق غذاخوری
– روغن زیتون                                        ۱ قاشق چایخوری
– نمک و فلفل سیاه                                 به میزان لازم

طرز تهیه:
فر را از قبل روی حرارت ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. مرغ را در یک ظرف شیشه‌ای یا سرامیکی ۰.۴۰۸ لیتری قرار داده و نمک و فلفل بزنید. آن را حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپزید.

در این هنگام، روغن را در تابه بزرگی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. سیر، پیاز، فلفل و ۴/۱ قاشق چایخوری نمک اضافه کنید. آنها را حدود ۱۵ دقیقه تفت دهید تا سبزیجات ترد شوند.

اگر مخلوط خیلی خشک شود، یک یا دو قاشق غذاخوری آب اضافه کنید. پاپریکای شیرین و تند را اضافه کرده و ۱ دقیقه دیگر بپزید.

رب گوجه فرنگی را ریخته و یک دقیقه بپزید. آب مرغ و ۲ فنجان آب را اضافه کنید، اجازه دهید به جوش بیاید و سپس حرارت را کم کنید تا بپزد. اجازه دهید ۵ دقیقه بپزد تا غلیظ شود.

برنج را در ظرفی ریخته و مرغ و آب مرغ را روی آن بریزید، سس را روی تمام آن بپاشید. مخلوط را دوباره در فر گذاشته و ۴۰ دقیقه بپزید تا روی آن قهو‌ای شود، در انتها روی آن جعفری ریخته و با خامه ترش سرو کنید.


این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .

نظر دهید

پاسخ دهید