لوبیا کباب؛ صبحانه پرطرفدار گیلانی ها

لوبیا کباب از ترکیب لوبیاچیتی پخته شده به همراه کباب چنجه به وجود می‌آید که اغلب به عنوان صبحانه و در بعضی مواقع به عنوان ناهار و یا شام مورد استفاده قرار می گیرد.

 در تاریخچه این غذا آمده است که در قدیم به دلیل ارزانی لوبیا چیتی و برای استفاده از تکه های چرب باقیمانده از گوشت؛ این غذا را با هزینه کم تهیه می کردند.

 برای تهیه این غذا باید هم کباب و هم خوراک لوبیا را به صورت جداگانه تهیه کنید.

 این غذا به دلیل استفاده از لوبیاچیتی و چنجه کباب ، غذایی مفید و مقوی به شمار می رود.لوبیا چیتی مانند گوشت، پروتئین دارد و از خواص درمانی بسیاری برخوردار است.

 لوبیا چیتی از خانواده حبوبات می باشد و نسبت به سایر لوبیاها بیشتر مورد استفاده قرار می گیردو طعم و مزه ی خوشایندتری دارد.

 آهن، اسید فولیک ؛مس و ویتامین های گروه ب موجود در لوبیا چیتی؛آن را به غذایی مفید برای زنان باردار و کودکان در حال رشد تبدیل کرده است. این گیاه برای درمان کم خونی مفید می باشد.

لوبیا چیتی سرشار از عناصر غذایی و ویتامین های مفید موجود برای بدن است. عناصر معدنی موجود در این نوع لوبیا شامل منگنز، آهن، فسفر، پتاسیم، منیزیم، مولیبدن و مس است. از دیگر مواد موثر و ترکیبات مفید موجود در این نوع لوبیا میتوان فولات، تریپتوفان، فیتیک اسید، فیبر غذایی و ویتامین کا را نام برد.

آهن، اسید فولیک ؛مس و ویتامین های گروه ب موجود در لوبیا چیتی؛آن را به غذایی مفید برای زنان باردار و کودکان در حال رشد تبدیل کرده است. این گیاه برای درمان کم خونی مفید می باشد.

فولات و پتاسیم موجود در لوبیا چیتی خطر حمله قلبی را به طرز چشمگیری کاهش می دهد و باعث بهبود عملکرد قلب و عروق می شود.همچنین لوبیا چیتی می تواند فیبر مورد نیاز روزانه بدن را تامین کند و خطر ابتلا به مشکلات گوارشی را کاهش دهد.مصرف لوبیا چیتی به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند.

منیزیم موجود در لوبیا چیتی، خستگی و کوفتگی بدن را از بین می برد و احتمال خستگی مزمن در بدن را کاهش می دهد.
کباب چنجه هم  از گوشت سردست بدون استخوان گوسفندی تهیه می شود و یکی از غذاهای گوشتی پر طرفدار می باشد.
 در ادامه مطلب با طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا می شوید:

مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا کباب رشتی ؛ صبحانه محبوب گیلانی ها

چنجه کباب نیم کیلوگرم

 لوبیا چیتی دو پیمانه

پیازیک عدد

سیر دو حبه

 گوجه فرنگی یک عدد

سیب زمینی یک عدد

 رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری

روغن مایع به مقدار لازم

آبلیموبه مقدار لازم

آب چهار پیمانه

نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

  اگر خوراک لوبیا چیتی آبکی بود و غلظت کمی داشت، می‌توانید یک قاشق غذاخوری آرد اضافه کنید تا غلظت و قوام آن را بیشتر شود. دقت کنید که آرد را در زمان اضافه کردن سیب زمینی‌ها به خوراک اضافه کنید

طرز تهیه:

همانطور که گفتیم برای تهیه این غذا حوراک لوبیا و کباب چنجه به صورت جداگانه آماده می شود. پس ابتدا به دنبال تهیه خوراک لوبیا می رویم.برای تهیه خوراک لوبیا، بهتر است برای رفع نفخ و سهولت پخت لوبیا چیتی، آن را از شب قبل در آب بخیسانید. توجه داشته باشید که اگر بتوانید چند بار آب لوبیا چیتی را عوض کنید به طور کامل نفخ آن برطرف می شود و در زمان پخت به راحتی می پزد.

لوبیاهای خیسانده شده را به همراه چهار لیوان آب داخل یک قابلمه متوسط بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا لوبیاها به آرامی بپزند. یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. یک ماهیتابه بردارید و مقداری روغن داخل آن بریزید و ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید. پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. پس از این که رنگ پیازها تغییر کردند و طلایی شدند، نصف آن‌ها را بردارید و کنار بگذارید. حالا دو حبه سیر و یک عدد گوجه فرنگی را خرد کنید و به ماهیتابه اضافه کنید.

 همه مواد را خوب تفت دهید. تفت دادن مواد را تا جایی ادامه دهید که آب گوجه فرنگی‌ها کاملا تبخیر شود. سپس مواد تفت داده شده را به لوبیا در حال پخت اضافه کنید. یک عدد سیب زمینی را بشویید و پوست بکنید و دو نیم کنید و به لوبیا اضافه کنید.

پس از این که سیب زمینی‌ها پخته شد، آن‌ها را از قابلمه خارج کنید و با استفاده از یک چنگال له کنید. سیب زمینی له شده را به پیاز سرخ شده باقیمانده در ماهیتابه اضافه کنید و همراه با مقداری نمک و فلفل سیاه آسیاب شده تفت دهید.

نکته: اگر دوست داشتید می‌توانید سیب زمینی‌ها را به صورت مکعبی خرد کنید و به همان صورت داخل خوراک بریزید تا بپزد و همانطور سرو کنید.

 پس از این که سیب زمینی‌ها پخته شد، آن‌ها را از قابلمه خارج کنید و با استفاده از یک چنگال له کنید. سیب زمینی له شده را به پیاز سرخ شده باقیمانده در ماهیتابه اضافه کنید و همراه با مقداری نمک و فلفل سیاه آسیاب شده تفت دهید. 

دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید و هم بزنید. اکنون مواد داخل ماهیتابه را به قابلمه خوراک اضافه کنید. پس از اضافه کردن مواد به خوراک، حرارت شعله را کم کنید و بگذارید تا خوراک به آرامی بپزد. برای پخته شدن و جا افتادن کامل خوراک لوبیا لازم است تا حدود یک ساعت و نیم روی حرارت معمولی آرام آرام بپزد.

نکته: اگر خوراک لوبیا چیتی آبکی بود و غلظت کمی داشت، می‌توانید یک قاشق غذاخوری آرد اضافه کنید تا غلظت و قوام آن را بیشتر شود. دقت کنید که آرد را در زمان اضافه کردن سیب زمینی‌ها به خوراک اضافه کنید

 اکنون به سراغ تهیه کباب چنجه بروید.برای تهیه آن ، گوشت را پس از شستن و خشک کردن، روی تخته قرار دهید و به قطعات یکسان با قطر 2 سانتیمتر برش دهید. پیاز را خلال کنید و در یک ظرف گود بریزید، سپس ماست، روغن زیتون، آبلیموی تازه و فلفل سیاه را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید. گوشت را در مواد قرار داده و با آن خوب مخلوط کنید، سپس روی ظرف را سلفون بکشید و بگذارید چند ساعتی گوشت با مواد بماند.بعد از اینکه گوشت مزه دار شد؛ آن را به سیخ بکشید. پس از این که خوراک جا افتاد، چنجه‌ها را روی منقل کباب کنید. خوراک لوبیا را داخل ظرف مورد نظر بکشید و همراه با کباب چنجه داغ نوش جان کنید.

نکته: این خوراک خوشمزه را می‌توانید همراه با مقداری روغن زیتون و آب نارنج تازه و همچنین پیاز میل کنید.


نظر دهید

پاسخ دهید