برای اینکه بدانیم چگونه اعتماد والدین خود را بهدست بیاوریم، ابتدا بهتر است صادقانه و بدون قضاوت به بررسی ریشه های بی اعتمادی والدین در نوجوانان بپردازیم. بی اعتمادی والدین دو دلیل اصلی دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ : شنبه 1399/11/25 ساعت 11:16

نویسنده : مرضیه خوشنیت| کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی
شناخت والدین از ویژگیهای دوره نوجوانی و شرایط محیطی و جامعه، سبب میشود که برای نوجوان محدودیتهایی قرار بدهند؛ به تواناییهای او چندان اعتماد نداشته باشند و از برخی کارها و رفت و آمدهایش جلوگیری کنند. خب تغییر و کنترل شرایط محیطی، غیرممکن است و آسیب های اجتماعی تهدیدی جدی برای نوجوان بهشمار می روند چرا که هنوز مهارت های لازم برای شناسایی و مقابله با آنها را ندارد. پس چهکار میشود کرد؟ اگر سعی کنیم درکی همدلانه از دغدغههای والدینداشته باشیم، یعنی بهزبان ساده خودمان را بهجای آنها بگذاریم، شاید این بی اعتمادی و سختگیری را بهتر درک کنیم. البته به این معنی نیست که دست روی دست بگذاریم و منتظر بزرگ شدن باشیم بلکه اتفاقا باید برای این جلب اعتماد، کاری انجام بدهیم اما چطوری؟ ابتدا باید با کمک گرفتن از منابع درست (کتابها، کتابچههای مخصوص نوجوانان، مشاورهای متخصص و بزرگترهای قابل اعتماد) اطلاعات خود را از انواع آسیب های اجتماعی بالا ببریم و راه پیشگیری و مقابله با آنها را یاد بگیریم. در قدم دوم منتظر نباشیم دیگران افکارمان را بخوانند. یعنی صادقانه آنچه را دوست داریم به خانواده بگوییم و از آنها هم بخواهیم دلیل نگرانی های شان را برای ما توضیح بدهند تا با مشورت هم راهکاری پیدا کنیم. مهارت ارتباط موثر در اینجا بسیار کمکتان خواهد کرد. در آینده درباره این مهارت برایتان خواهمگفت. تا پیش از آن خوب است صحبتهای خود را در زمان آرامش خود و والدین بگویید و خواستهتان را کامل، بدون حاشیه و پیشداوری از صحبتهای والدینتان، مطرح کنید.
اشتباهات و پنهانکاریهای قبلی هم در بی اعتمادی موثر است. کاری که همه ما باید در این مواقع انجام بدهیم این است که ابتدا مسئولیت اشتباه خود را بپذیریم و آن را به عوامل دیگر ربط ندهیم. یعنی صادقانه به اشتباه خود اعتراف و بابت آن عذرخواهی کنیم. در گام بعدی اگر ممکن است، سعی کنیم عوارض آن را جبران کنیم. گاهی به رغم کمک گرفتن از این راهکارها، باز هم والدین بهدلایل مختلف به فرزند نوجوانشان اعتماد نمیکنند. در این موارد بهتر است درعین حفظ احترام و ابراز محبت به والدین، از بزرگترهای فامیل یا یک مشاور متخصص کمک بخواهید تا مسئله را اصولی و بدون تنش حل کنید.
منبع: روزنامه خراسان
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .