چگونه سوسیس و کالباس خانگی درست کنیم؟

سوسیس و کالباس از غذاهای خوشمزه ای هستند که به سرعت آماده می شود، اما بعضی از افراد به دلیل اینکه از طریقه درست کردن آن مطمئن نیستند؛کمتر از آن استفاده می کنند. از این رو پیشنهاد می کنیم که این ماده غذایی پرطرفدار را خودتان در منزل تهیه کنید. سوسیس و کالباس خانگی نه تنها خوشمزه و خوش لعم است بلکه سالم و مقوی هم میتواند باشد.

در صورتی که سوسیس و کالباس آماده به دلیل داشتن مواد نگهدارنده اعم از نیترات و نیتریت ها اثرات جبران ناپذیری بر بدن انسان دارد. این مواد سیستم دفاعی بدن را تحت فشار قرار میدهد و سبب تشکیل توده های چربی در بدن میشود و عوارضی همچون : فشارخون ،بیماری های قلبی و عروقی و ….. را به همراه دارد.

همچنین سوسیس و کالباس آماده علاوه بر  اینکه باعث ایجاد بیماری های قلبی و عروقی می شود، انواع سرطان ها و بیماری های پوستی با خود به همراه دارد. مصرف بیش از حد سوسیس کالباس آماده گاهی سبب کهیر ، انواع جوش و آکنه میشود و در مواردی سبب خارش ، ایجاد قرمزی و یا بیماری های حاد پوستی میشود.

در صورتی که سوسیس و کالباس از مواد اولیه مرغوب و به صورت کاملا بهداشتی و کنترل شده تولید شوند و در مصرف آن ها زیاده روی نشود، می توانند جزو مواد غذایی مورد استفاده شما قرار بگیرند تا طعم فوق العاده آن ها لذت ببرید.

 نکته:اگر سوسیس و کالباس خانگی از مواد اولیه نا مرغوب تولید شود، همان مضرات سوسیس و کالباس فروشگاه ها را دارد، از این رو برای تهیه سوسیس و کالباس از مواد غذایی مرغوب(گوشت ، روغن و…) استفاده کنید تا کیفیت آن بالا رود و با اطمینان خاطر بیشتر آن را مصرف کنید.

این ماده ی غذایی خوشمزه را می توانید هم با گوشت قرمز ؛هم مرغ و بوقلمون درست کنید.

در ادامه این مطلب می خواهیم روش های تهیه سوسیس و کالباس خانگی را بیان کنیم.

 اگر سوسیس و کالباس خانگی از مواد اولیه نا مرغوب تولید شود، همان مضرات سوسیس و کالباس فروشگاه ها را دارد، از این رو برای تهیه سوسیس و کالباس از مواد غذایی مرغوب(گوشت ، روغن و…) استفاده کنید تا کیفیت آن بالا رود و با اطمینان خاطر بیشتر آن را مصرف کنید.

 سوسیس بوقلمون

یکی از روش های تهیه سوسیس با گوشت بوقلمون می باشد.این مدل از سوسیس علاوه بر اینکه بسیار خوشمزه است ، مفید هم می باشد.البته در این سوسیس از گوشت چرخ کرده گوساله هم استفاده می شود.

مواد لازم برای تهیه سوسیس بوقلمون:

ران بوقلمون بدون استخوان      450 گرم

 گوشت چرخ شده گوساله         150 گرم

 تخم مرغ           1 عدد

 روغن مایع       50گرم

 سیر رنده شده 4 حبه

 مخلوط یخ خرد شده و آب       سه چهارم لیوان

 شیرخشک       25 گرم

 نشاسته ذرت    50 گرم

نمک     1 و نیم قاشق غذاخوری

پودر پاپریکا تازه             1 قاشق غذاخوری پر

پودر گوجه خشک        1 قاشق غذاخوری پر

پودر پیاز           1 قاشق مرباخوری

فلفل سیاه        1 قاشق چایخوری

پودر سیر          1 قاشق مرباخوری

پودر زنجبیل     1 قاشق چایخوری

آویشن 1 قاشق چایخوری

پودر فلفل قرمز تند      1 قاشق مرباخوری پر

پودر جوزهندی             یک دوم قاشق چایخوری

پودر هل           یک سوم قاشق چایخوری

تخم گشنیز       یک دوم قاشق چایخوری

وکیوم سوسیس + نخ    به مقدار لازم

طرز تهیه:

برای تهیه این سوسیس خوشمزه ابتدا ران بوقلمون را چرخ کنید، چون قسمت ران رگ سفید و سفت زیاد دارد ابتدا چرخ کنید و داخل ظرف دربسته به مدت ۳ ساعت داخل یخچال بگذارید،توجه داشته باشید که گوشت باید سرد باشد و این خیلی مهم است. سپس داخل غداساز بریزید و گوشت چرخکرده را که قبل از آن داخل یخچال قرار داده بودید و کاملا سرد بود را اضافه کنید، تخم مرغ را مستقیم از یخچال بیرون بیاورید واضافه کنید، روغن مایع و سیر رنده شده را هم بریزید و خوب میکس کنید.

سپس مخلوط آب و یخ را در دو مرحله اضافه کرده و هر بارخوب میکس کنید. شیرخشک و نشاسته و ادویه ها را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید.

نکته:باید توجه داشته باشید که گوشت را آنقدر بادستگاه بزنید که کاملا نرم و کشدار و حالت چسبناک شود . بهتر است به یکی دو پالس اکتفا نکنید . هرچقدر بزنید سوسیس انعطاف خوبی خواهد داشت.

بعد از ریختن ادویه ها و مخلوط شدن باز ۲ تا ۳ تکه یخ اضافه کنید که حرارت دستگاه باعث گرم شدن گوشت نشود و آن را خنک کند. انسجام و شل یا سفت بودن گوشت باید تا حدی باشد که نه خیلی شل باشد و نه آنقدر سفت که نتوانید داخل کاور تزریق کنید. گوشت را داخل قیف ترجیحا پارچه ای یا اگر داخل قیف پلاستیک می ریزید دو تا را داخل هم قرار بدهید که پاره نشود.

 آب را جوش بیاورید و سبد را داخل آن بگذارید و به مدت 45 دقیقه بخارپز کنید .نه بیشتر نه کمتر و گرنه کیفیت پایین می آید چون اگر بیشتر از 45 دقیقه داخل آب جوش باشد؛ بافت آن نرم می شود و موقع بریدن و سرخ کردن خرد می شود.

 البته بدون ماسوره هم می توانید کار را انجام دهید ولی اگر ماسوره باشد کار راحتتر می شود. حالا مایه را داخل کاور سوسیس پمپاژ کنید.

 این مرحله کمی سخت و زمانبر است . بهتر است با صبر و حوصله آن را انجام دهید. بعد از پرشدن یک سرکاور را با نخ خیلی محکم و چند دور گره بزنید. و با دست رول را ماساژ بدهید تا اگر هوای اضافه داخل آن هست رفع شود ؛ چون این هوای اضافه بعدا تبدیل به سوراخ داخل سوسیس می شود.

همچنین اگر بین گوشت و کاور هوا باشد، بعد از پخت وقتی کاور را جدا می کنید یک مایع ژله مانند مثل ترکیب آب و روغن از آن خارج می شود و شاید شما فکر کنید که به دلیل چربی زیاد این اتفاق افتاده ، در صورتی که شما چون خوب فشرده نکردید و فضای خالی بین گوشت و کاور بوده ،آن قسمت آب و چربی جمع شده  است.

 در واقع محکم بستن و فشرده کردن باعث می شود بعد از پخت هم کاور چروک نشود.

در مرحله ی بعد،سر دیگر کاور را تا می توانید بپیچانید آن قدر که دیگر جانداشته باشد جلو بروید بعد با نخ چند دور محکم گره بزنید.

نکته: توجه داشته باشید گره هایی که میزنید سفت و محکم باشد و به طور معمولی گره نزنید، چون بر اثر فشار باز می شود و زحمتهایتان از بین می رود. به اندازه های دلخواه تقسیم کنید کوچک یا بزرگ به دلخواه خودتان بپیچید و گره بزنید.

آماده که شدند داخل سبد فلزی بگذارید قابلمه نسبتا گودی انتخاب کنید آب را جوش بیاورید و سبد را داخل آن بگذارید و به مدت 45 دقیقه بخارپز کنید .نه بیشتر نه کمتر و گرنه کیفیت پایین می آید چون اگر بیشتر از 45 دقیقه داخل آب جوش باشد؛ بافت آن نرم می شود و موقع بریدن و سرخ کردن خرد می شود.

بعد از پخت بلافاصله روی آن آب سرد بریزید و در دمای محیط بگذارید تا خنک شوند، سپس ۲۴ ساعت داخل یخچال بگذارید بماند بعد مصرف کنید.

 طرز تهیه کالباس خانگی

 علاوه بر سوسیس کالباس هم طرفدران زیادی دارد و از می توانید در تهیه غذاهایی مانند ساندویچ و پیتزا و… استفاده کنید.تهیه این ماده غذایی خوشمزه هم مانند سوسیس آسان است و کمی نیاز به صبر و حوصله دارد. در ادامه می خواهیم طرز تهیه آن را بیان کنیم:

مواد لازم برای تهیه کالباس خانگی با گوشت مرغ:

گوشت مرغ بدون استخوان : 1 کیلو  (میتوان از گوشت قرمز نیز به همین شیوه استفاده نمود)

سیر : 3 حبه

زرده ی تخم مرغ : 3 عدد

آرد : 3 قاشق غذا خوری

فلفل سیاه : نصف قاشق مربا خوری

نمک : 1 قاشق مربا خوری

دارچین : یک سوم قاشق مربا خوری

زنجبیل : یک پنجم قاشق مربا خوری

هل : نصف قاشق مربا خوری

میخک : به مقدار کم

جوز هندی : به مقدار کم

( به جای میخک و جوز هندی می توان از نصف قاشق مربا خوری آویشن استفاده شود . )

روغن مایع : 2 قاشق غذا خوری

 اگر بین گوشت و کاور هوا باشد، بعد از پخت وقتی کاور را جدا می کنید یک مایع ژله مانند مثل ترکیب آب و روغن از آن خارج می شود و شاید شما فکر کنید که به دلیل چربی زیاد این اتفاق افتاده ، در صورتی که شما چون خوب فشرده نکردید و فضای خالی بین گوشت و کاور بوده ،آن قسمت آب و چربی جمع شده است

طرز تهیه:

گوشت مرغ را همراه سیر ، 3 بار چرخ کنید . آرد را در یک بشقاب الک کرده و تمام ادویه ها را به آن اضافه کنید و آن را خوب مخلوط کرده و دوباره الک کرده و به مرغ اضافه کنید ، تخم مرغ را هم اضافه کرده و با دست خوب ورز دهید.

 روغن مایع را اضافه کنید و آنقدر ماساژ دهید تا مانند خمیر در آید . فویل آلومینیم به عرض 60 سانت و طول یک متر را روی کابینت پهن کنید و مواد کالباس را روی آن بگذارید و خوب بپیچید و دو سر فویل را مانند شکلات خوب بپیچید و به مدت 45 دقیقه آن را بخار پز کنید.بعد از این آن را در داخل یخچال بگذارید تا خوب سرد شود و بعد آن را به اندازه ی دلخواه برش بزنید .

روش دوم برای تهیه کالباس خانگی:

مواد لازم :

گوشت مرغ چرخ کرده نیم کیلو

گوشت قرمزچرخ کرده نیم کیلو

قارچ ریز 100 گرم

هویج 1 عدد

مغز پسته 50 گرم

سیر 4 حبه

زرده تخم مرغ 3 عدد

آرد 3 قاشق غذاخوری

روغن مایع 3 قاشق غذاخوری

آب سرد نصف لیوان

نمک 1 قاشق مرباخوری

فلفل سیاه نصف قاشق مرباخوری

تخم گشنیز نصف قاشق مرباخوری

زنجبیل نصف قاشق مرباخوری

دارچین یک چهارم قاشق مرباخوری

هل نصف قاشق مرباخوری

میخک 3 عدد

جوز هندی یک چهارم قاشق مرباخوری

طرز تهیه:
در این روش از تهیه کالباس علاوه بر گوش مرغ از گوشت قرمز ، قارچ،هویج هم استفاده کرده ایم.

 در تهیه این روش از کالباس ابتدا ادویه ها را با نمک و آرد مخلوط کنید سپس مرغ و گوشت قرمز را به همراه سیر با دنده ریز چرخ گوشت، چرخ کنید. تخم مرغ و روغن را درون مخلوط کن بریزید و بعد گوشت ها و همه ی مواد خشک را هم اضافه کنید و سپس نصف لیوان آب سرد  را هم اضافه کنید.

قارچ،هویج و مغز پسته ها را به صورت ورقه ورقه در آورید و با مواد مخلوط کنید . از خمیر به اندازه یک پرتقال روی ورق سلفون بریزید و چند دور بپیچید و دو طرف آن رابا نخ قنادی یا سیم گره بزنید.

این مرحله هم مانند تهیه سوسیس با دقت انجام دهید تا هوا داخل آن جمع نشود. سپس کالباس ها رابه مدت 45 دقیقه درون آب در حال جوش بگذارید و  بعد از این مدت رول ها را 20 دقیقه در آب خیلی سرد قرار بدهید و بعد 24 ساعت توی یخچال بگذارید ،سپس کالباس سالم و بهداشتی شما آماده ست.

نکته: اگر می خواهید رنگ کالباس خانگی تان، مانند کالباس های بیرونی باشد، کمی آب لبوی پخته به خمیر اضافه کنید.

روش سوم:

شیر خشك ( قنادی) 1 پیمانه

آرد سفید نصف پیمانه

یخ حدودا 2 پیمانه

سینه مرغ خام بزرگ 1 عدد

نمك فلفل پودر خردل زنجفیل كمی

قارچ برش داده شده و پسته به میزان دلخواه

سیر به میزان دلخواه

 طرز تهیه:

در این روش از تهیه کالباس خانگی از شیر خشک استفاده می کنید.برای تهیه آن  ابتدا سینه مرغ را با میكسر خوب له کنید. آرد و پودر شیر را اضافه کنید و خوب با دست ورز دهید تا یكنواخت شود. ادویه های مورد نظر را اضافه کنید و خوب ورز دهید. یخ خرد شده را اضافه كرده و مخلوط کنید. نیازی نیست كه یخ دوب شود.

سپس قارچ خام برش داده شده و مغز پسته را اضافه كرده و مخلوط کنید.خمیر آماده شده را درون كیسه پارچه ای كه دوخته اید؛ بریزید. كیسه مورد نظر باریك و بلند است و قطر و طول كالباس را تعیین میكند. بهتر است كه قطر كیسه حدود 5 سانت باشد. دو انتهای كیسه را محكم کنید؛ به طوری كه خمیر كاملا درون كیسه متراكم و فشرده باشد. . كیسه ای که درون آن خمیر كالباس  است را به مدت 10 دقیقه درون آب در حال جوش قرار دهید و سپس از روی حرارت بر دارید و صبر کنید خنك شود سپس كیسه را به مدات 1 شب در فریزر قرار دهید و بعد 1 شب هم در یخچال قرار دهید . كالباس آماده برای برش زدن است.


این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .

نظر دهید

پاسخ دهید