چگونه می توانیم گل کلم کبابی خوشمزه درست کنیم؟

گل کلم

خیلی از افراد از مصرف این نوع کلم به خاطر بوی آن و یا واکنش هایی که داخل شکم ایجاد می کند، خودداری می کنند.اما با این اوصاف باید بگوییم که این ماده غذایی ارزش آن را دارد که در برنامه غذایی خود جای دهید.

از آنجایی که گل کلم خواص زیادی برای سلامتی دارد، بهتر است آن را در برنامه ی غذایی خود قرار دهید. گل کلم سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که سلامتی بدن را ارتقا می‌دهند.

 گل کلم به دلیل دارا بودن ویتامین های (کا؛ ث) و آنتی‌اکسیدان‌های مختلف و همچنین اسید‌های چرب امگا 3 خواص ضدالتهابی دارد و به حفظ سلامت رگ‌ها و کاهش تجمع پلاک در آن‌ها کمک زیادی می‌کند و خطر افزایش فشار و کلسترول خون را کاهش می‌دهد.

همچنین میزان بالای فیبر موجود در گل کلم باعث شده است که این سبزی خواص ملینی نیز داشته باشد. بنابراین می‌توان گفت که گل کلم باعث کاهش یبوست شده و برای دستگاه گوارش مفید است.

 
از آنجایی که این گیاه منبع اسید سولفیک محسوب می شود، برای مادران باردار هم مفید است. همه می دانند که اسید سولفیک رشد خوب جنین بسیار مهم و ضروری است. فولات‌ها نیز در تولید گلبول‌های قرمز و سفید و تولید آنتی‌بادی‌های محافظ سیستم ایمنی نقش دارند.

 گل کلم برای چشم مفید است. این گیاه  دارای سولفورفان است که این ترکیب باعث حفظ سلامتی بافت‌های ناحیه شبکیه چشم در برابر اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد می‌شود. این سلول‌های موذی عامل اصلی کوری، آب مروارید، دژنراسیون ماکولای چشم و غیره محسوب می‌شوند. بنابراین برای حفظ سلامت چشم‌ها فقط هویج مصرف نکنید و گل کلم بیشتری میل کنید.

گل کلم همچنین سرشار از پتاسیم است و سدیم کمتری دارد.بنابراین یک دیورتیک یا مدر طبیعی محسوب می‌شود. دقیق‌تر اینکه گل کلم می‌تواند باعث دفع مایعات اضافی جمع شده در بافت‌های بدن شود. این خاصیت خوب گل کلم برای افرادی که از فشارخون بالا رنج می‌برند بسیار مفید است چون این سبزی با افزایش میزان ادرار به تنظیم فشار خون نیز کمک می‌کند.

 از آنجایی که این گیاه منبع اسید سولفیک محسوب می شود، برای مادران باردار هم مفید است. همه می دانند که اسید سولفیک رشد خوب جنین بسیار مهم و ضروری است. فولات‌ها نیز در تولید گلبول‌های قرمز و سفید و تولید آنتی‌بادی‌های محافظ سیستم ایمنی نقش دارند. مصرف گل کلم همچنین برای افرادی که داروهای ضدبارداری مصرف می‌کنند بسیار توصیه می‌شود چون این قرص‌ها باعث کاهش میزان اسیدفولیک بدن خانم‌ها می‌شود.

گل کلم کالری کمی دارد،چربی ندارد و میزان کربوهیدرات و قند آن بسیار اندک است ،اما سرشار از فیبر و مواد مغذی است.  به همین دلیل نیز برای افرادی که می‌خواهند لاغر شوند بسیار مفید است. فیبرهای موجود در گل کلم باعث احساس سیری طولانی‌مدتی می‌شود. این مواد همچنین به کنترل اختلالات غذایی مانند میل مداوم به دریافت کالری کمک زیادی می‌کنند.

از این گیاه با ارزش به روش های مختلفی استفاده می شود. برخی آن را به صورت شور و ترشی مصرف می کنند ، برخی آن را به عنوان میان وعده کبابی و یا در فر تهیه می کنند.  نباید صرفاً گل کلم را در ترشی استفاده کنید بلکه باید بدانید که این نوع کلم در تهیه انواع سالادها و غذاها استفاده می‌شود. در ادامه مطلب می خواهیم طرز تهیه گل کلم کبابی را بگوییم:

 برای تهیه این میان وعده ؛ می توان آن را به دو روش درست کرد، ابتدا اینکه گل کلم را با چند ادویه ساده که در همه آشپزخانه ها موجود است، مزه دار کنید تا عطر و مزه فوق العاده ای به خود بگیرد و یا اینکه با پوست لیمو در کنار جعفری و فلفل قرمز طعم جذابب به آن بدهید. هر دو این روش‌ها برای تهیه گل کلم کبابی خوشمزه و سالم فوق‌العاده هستند.البته می‌توانید نصف گل کلم‌ها را به روش اول و نصف دیگر را به روش دوم مزه‌دار کنید و هر دو طعم را کنار هم مزه‌ کنید.

 البته کسانی که رژیم لاغری ندارند ، می توانند با همین روش گل کلم ها را مزه دار کنند و درون پودر سوخاری قرار دهند و به جای کبابی کردن، آن را سرخ کنند.

 مواد لازم:

گل کلم متوسط یک عدد

روغن زیتون سه قاشق غذاخوری

نمک دریایی سه‌چهارم قاشق چای‌خوری

پاپریکایک قاشق چای‌خوری

زیره (آسیاب شده)نصف قاشق چای‌خوری

زردچوبه (آسیاب شده)یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

پودر چیلی یک‌هشتم قاشق چای‌خوری

  کسانی که رژیم لاغری ندارند ، می توانند با همین روش گل کلم ها را مزه دار کنند و درون پودر سوخاری قرار دهند و به جای کبابی کردن، آن را سرخ کنند.

طرز تهیه:

 برای تهیه روش اول ، ابتدا گل کلم ها را مزه دار کنید و فر را روی دمای 200 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا کاملا گرم شود. سپس گل کلم را بشویید و داخل یک آبکش بریزید تا خشک شود. سپس به کمک دست آن را به بوته‌های کوچک تقسیم کنید.

سپس پاپریکا، زیره، زردچوبه، پودر چیلی و نمک را داخل غذاساز بریزید و آسیاب کنید. روغن زیتون را هم به آن‌ها اضافه کنید و چند پالس بزنید تا حالت خمیری پیدا کند. گل کلم‌های خرد شده را روی سینی فر بچینید و با قلموی آشپزی به آن‌ها از خمیر به دست آمده بزنید.

سینی را حدود 15 تا 20 دقیقه داخل فر قرار دهید تا روی کلم‌ها طلایی‌رنگ شود. اگر بعد از این مدت زمان روی کلم‌ها طلایی نشد، پنج دقیقه بیشتر آن‌ها را داخل فر بگذارید. گل کلم کبابی خوشمزه و مزه‌دار شده با ادویه آماده است.


نظر دهید

پاسخ دهید