دانلود تحقیق زباله
دانلود تحقیق زباله
دسته بندی | محیط زیست |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 24 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 23 |
دریافت فایل
بیان مسئله
توجه به محیط زیست و حفظ سلامتی انسان و كلیه موجودات كره زمین یكی از اصول اساسی در بقای زندگی و استفاده از مواهب خدادادی است كه به وفور در اختیار ما قرار دارد. كنترل آلودگیهای محیط ازجمله مواد زاید جامد، بخش مهمی از این وظیفه را تشكیل میدهد كه با توجه به اصول و موازین بهداشتی اقتصادی جایگاه ویژه ای را در علوم و فنون جدید به خود اختصاص داده است. بدین لحاظ در این مجموعه سعی خواهد شد تا در حد امكان مواردی همچون اهمیت مسئله، شناخت و طبقه بندی مواد، سیستمهای جمع آوری و حمل و نقل و روشهای دفع مواد به وضوح مورد توجه قرارگرفته و در اختتام، مبادرت به ارائه راه كارهای اساسی در جهت بهبود شرایط و بهینه سازی تكنولوژی موجود در مدیریت مواد زاید جامد كشور نماید كه در صورت اعمال، بازتاب آن تاثیر اساسی در حفظ بهداشت و سلامت محیط زیست جامعه ما خواهد داشت.
مقدمه
در كشور ما ایران با محاسبه 800 گرم زباله سرانه، هر روزه بالغ بر 50000 تُن مواد زاید جامد تولید میشود كه در مقایسه با سایر كشورهای جهان با 292 كیلوگرم زباله هر نفر در سال در حد متعادلی قرار گرفته است، لكن ازدیاد جمعیت و توسعه صنعت به گونه ای كه در برنامه سوم جمهوری اسلامی ایران مطرح است موجبات ازدیاد مواد زاید جامد و بالطبع تغییرات فیزیكی ـ شیمیایی آنها را بوجود میآورد به طوریكه برنامه های جمع آوری و دفع زباله موجود جوابگوی نیازهای این بخش از كار نخواهد بود. امر جمع آوری، دفع، بازیافت و اصولا مدیریت مواد زاید جامد در ایران با توجه به نوع و كیفیت زباله های ایران تفاوت فاحشی با سایر كشورهای جهان دارد، لذا بكارگیری هر گونه تكنولوژی بدون شناخت مواد و سازگاری عوامل محلی كار ارزنده ای نیست. وجود 70 درصد مواد آلی قابل كمپوست و بیش از 40 درصد رطوبت در زباله های خانگی از یك سو و تفاوت فاحش آب و هوا و شرایط زیست در مناطق مختلف كشور با سبك و فرهنگ منحصر به خود از سوی دیگر خود دلیلی بر عدم استفاده بی رویه از تكنولوژیهای وابسته به خارج است، تجربه سالها ركود در عمل آوردن كمپوست و پرداخت هزینه های گزاف جمع آوری و دفع زباله كه تنها برای شهرهای مختلف كشور روزانه حدود 20% بودجه شهرداریها را تشكیل میدهد نشانگر اهمیت این مسئله در برنامه های محیط زیست كشور است.
توجه به امر بهداشت و سلامت جامعه و رعایت جنبه های پیشگیری قبل از درمان بدون توجه به سیستمهای جمع آوری و دفع مواد زاید كه مسبب اصلی آلودگی در شهرها و روستاهای كشور است، امكان پذیر نیست. اشاعه بیماری كیست هیداتیك، بروز گهگاه وبا، انواع بیماریهای پوستی همچون لیشمانیوز و سلسله بیماریهای سرطانزا و سكته های نابهنگام در جوامع كنونی كه معمولا به مواد فساد پذیر و پس مانده های شیمیایی محیط زیست نسبت داده میشود ماحصل تداخل صدها نوع مواد سمی و عفونتزا با زباله های شهری و انتشار آنها در آب، خاك و هوای زندگی روزمره ماست. علیهذا به منزله بهبود مدیریت مواد زاید جامد و اجرای اهداف بهداشتی اقتصادی كشور گفتار حاضر به صورت فشرده، كلیاتی از موارد آلودگی و طبقه بندی مواد زاید جامد را با توجه خاص به سیستمهای جمع آوری، دفع و بازیافت مواد، مورد بحث قرار میدهد كه امیدوار است مورد توجه علاقمندان بویژه دانشجویان عزیز و مسئولین محترم بهداشت محیط كشور قرار گیرد.
1 ـ خطرات ناشی از دفع زباله به طریق غیر بهداشتی
اصول بهداشت و بهسازی محیط، در هر شهر ایجاب میكند كه زباله ها در حداقل زمان از منازل و محیط زندگی انسان دور شده و در اسرع وقت دفع گردند. پیدایش این ایده (دفع بهداشتی زباله در محیط زیست) در قرن نوزدهم میلادی به مشابه یك دستورالعمل بهداشتی، شهروندان را به رعایت آن ملزوم میساخت.
اهمیت دفع بهداشتی زباله ها موقعی بر همه روشن خواهد شد كه خطرات ناشی از آنها بخوبی شناخته شود. زباله ها نه فقط باعث تولید بیماری، تعفّن و زشتی مناظر میگردند، بلكه میتوانند به وسیله آلوده كردن خاك، آب و هوا خسارات فراوانی را ببار آورند. به همان اندازه كه تركیبات زباله مختلف است، خطرات ناشی از مواد تشكیل دهنده آنها نیز میتوانند متفاوت باشند. جمع آوری، حمل و نقل و آخرین مرحله دفع این مواد بایستی به طریقی باشد كه خطرات ناشی از آنها در سلامتی انسان به حداقل ممكن كاهش یابد.
راجع به خطرات حاصل از زباله های شهری و صنعتی باید گفت كه در كلیه منابع علمی و كتب مربوطه همواره اشاره به ابتلای انسانها به بیماریهای گوناگون شده است. در كتب علمی تعداد باكتریهای مختلف موجود در خاكروبه خیابانها از 2 تا 40 میلیون به صورت خاص و از 50000 تا 10 میلیون بطور عموم در هر گرم برآورده شده است. این تعداد باكتری میتوانند به سادگی موجب بروز بیماریهای گوناگونی گردند. مخصوصاً اینكه در این مواد انواعی از باكتریهای مولد وبا، تیفوس و كزاز بطور مسلّم و صریح تشخیص داده شده است. شایان ذكر است كه سابقا فضولات حیوانی (پهن گاو و اسب) قسمت عمده ای از خاكروبه های خیابانی را تشكیل میداد. این حالت هم اكنون نیز در پاره ای از روستاها و شهرهای كوچك مشاهده میشود.
فایل ورد 23 ص
دارای پشتیبانی 24 ساعته تلفنی و پیامکی و ایمیلی و تلگرامی 09214087336
بهترین کیفیت در بین فروشگاه های فایل
دانلود سریع و مستقیم
دارای توضیحات مختصر قبل از خرید در صفحه محصول