دانلود تحقیق مهاجرت نخبگان و متخصصان ایرانی به خارج از كشور

دانلود تحقیق مهاجرت نخبگان و متخصصان ایرانی به خارج از كشور

 

دانلود تحقیق مهاجرت نخبگان و متخصصان ایرانی به خارج از كشور

دانلود تحقیق مهاجرت نخبگان و متخصصان ایرانی به خارج از كشور

دسته بندی علوم اجتماعی
فرمت فایل doc
حجم فایل 28 کیلو بایت
تعداد صفحات 20
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

فهرست

  • نگاهی كلی به مسئله‌ی مهاجرت متخصصین ایرانی
  • نگاهی به وضع متخصصین ایرانی مقیم كشورهای خارجی
  • علل مهاجرت یا عدم مراجعت متخصصین ایرانی
  • سیاست و راه‌ها برای مقابله با مهاجرت متخصصین ایرانی

نگاهی كلی به مسئله‌ی مهاجرت متخصصین ایرانی

مهاجرت نخبگان و متخصصان كه در ادبیات مربوطه از آن به ((فرار مغزها)) تعبیر می‌شود، نوع خاصی از مهاجرت است كه كنكاش در تعاریف و انواع آن، حدود و ثغور تعریف دقیق و جامع آن را به دست خواهد داد.

((اورت لی)) این تعریف را از مهاجرت ارائه كرده است:

مهاجرت عبارت است از تغییر دائمی یا نیمه دائمی مسكن، بدون هیچ محدودیتی در مورد فاصله‌ی حركت و ماهیت اختیاری یا اجباری مهاجرت همچنین بدون هیچ گونه تمایزی بین مهاجرت داخلی یا خارجی

تعریف دیگری كه از مهاجرت وجود دارد و ((مهاجرت بین‌المللی))را از ((مهاجرت داخلی))جدا می‌كند عبارت است از ((تغییر محل اقامت))، ضمن عبور از مرزهای سیاسی برای مدتی بیش از یك سال این تعریف كه یك تعریف كاربردی و عملیاتی است، رفت و آمد روزانه‌ی كارگران مرزی و افراد محلی را به آن طرف مرزها استثنا می‌كند.

از نظر ((اداره‌ی امور اجتماعی سازمان ملل)) كسانی مهاجر تلقی می‌شود كه:

  • جهانگرد، بازرگان، دانشجو و یا مسافر عادی نباشند.
  • ساكنان نواحی مرزی نباشد (كه به طور عادی بین دو كشور رفت و آمد می‌كنند.)
  • جزء پناهندگان یا افراد و یا جمعیت‌های جا به جا شده یا انتقال یافته نباشد. پس كسانی مهاجر خطاب می‌شوند كه در جستجوی شغلی دائمی، فصلی یا موقت در سطح جغرافیا جا به جا شوند. یكی از تعاریفی كه ما را به مقصود نزدیك می‌كند واژه‌ی ((مهاجرت منفی)) است. مهاجرت زمانی یك مساله‌ی اجتماعی تلقی می‌شود كه میزان مهاجرت از داخل به خارج در مدت یك سال بیش از میزان مهاجرت از خارج به داخل باشد. علاوه بر بعد كمی قضیه، توجه به چند نكته‌ی دیگر ضروری است. نخست اینكه بین مهاجرت نیروی كار كه به طور عمده شامل كارگران ماهر می‌شوند و یك پدیده‌ی عام است، یا مهاجرت نیروهای نخبه و متخصص باید تفاوت قائل شد. ثانیاً مهاجرت نیروهای متخصص زمانی به عنوان یك پدیده‌ی منفی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد كه در داخل كشور به تخصص آنان نیاز مبرم وجود داشته باشد و تخصص علمی و كاری آنها با داخل كشور به كلی قطع شود.

پدیده مهاجرت نخبگان و متخصصان به خارج از مرزها برای نخستین بار در دهه‌ی 1960 به صورت مهاجرت اندیشمندان، متخصصان و صاحب‌نظران كشورهای در حال توسعه به ایالات متحده امریكا، كانادا و اروپای غربی و اقامت آنها در این مناطق ظهور و بروز یافت. بدین ترتیب، سرمایه‌ی اصلی كشورهای در حال توسعه كه نیروی انسانی متخصص است به بهانه‌ی ارزان در اختیار كشورهای توسعه یافته قرار می‌گیرد و این كشورها هر ساله میلیاردها دلار از طریق مهاجرت مغزها از دست می‌دهند. در محاسبات اقتصادی كشورهای صنعتی، جذب هر فرد تحصیلكرده با مدرك كارشناسی ارشد یا دكتری از كشورهای جهان سوم یك میلیون دلار سود عاید آنها می‌كند، بدین ترتیب ملاحظه می‌شود كه كشورهای جهان سوم علی‌رغم دارا بودن 80 درصد جمعیت جهان تنها 20 درصد درآمد جهان و 10 درصد توان علمی جهان را در اختیار دارند.

✔️  دارای پشتیبانی 24 ساعته تلفنی و پیامکی و ایمیلی و تلگرامی 09214087336

✔️  بهترین کیفیت در بین فروشگاه های فایل

✔️  دانلود سریع و مستقیم

✔️  دارای توضیحات مختصر قبل از خرید در صفحه محصول

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *