دانلود تحقیق هویت و اقتدار ملی
دانلود تحقیق هویت و اقتدار ملی
دسته بندی | علوم اجتماعی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 19 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 14 |
دریافت فایل
مقدمه:
بصیرت وهدایت و وحدت و همبستگی و روحیهی اخوت و برادری از آموزههای گرانقدری است كه مكتب اسلام در راستای استقرار و استمرار اقتدار، عظمت و عزت و اعتلای امت اسلامی بر آن تأكید ورزیده است.
در مقابل، اختلاف و خصومت و تفرقه و تشتت به عنوان عامل ضعف و ذلت و محو قدرت و عظمت جامعه اسلامی و انحطاط آن تلقی شده و مسلمانان به اجتناب از آن امر شدهاند.
در تعالیم دینی و متون و منابع مختلف اسلامی كلمات و اصطلاحاتی مانند امت، امت واحده، الفت و اخوت اسلامی، برادری دینی، وحدت اسلامی، اتحاد اسلامی، دارالاسلام، پان اسلامیسم و… به كار رفته است كه مفاهیم این واژهها به طور مستقیم یا غیر مستقیم بر اهمیت و جایگاه و نقش برجستهی وحدت در جامعه اسلامی دلالت دارند.
قرآن كریم ضمن دعوت مسلمین به وحدت با اعتصام به حبلا… و نهی از تفرقه؛ با اشاره به الفت و برادری و مودت ایجاد شده میان دو طایفهی اوس و خزرج و از بین رفتن عداوت و كینه دیرینه در سایهی نعمت اسلام كه مبنای اتحاد و همبستگی آنهاست این گونه یادآور میشود:
واعتصموا بحبلا… جمیعاً و لاتفرقوا و ذكر و انعمتا… علیكم، اذ كنتم اعداءً فالف بین قلوبكم فاصبحتم بنعمته اخواناً.(آل عمران 103)
در جای دیگر مسلمانان را به وحدت در پیروی از خدا و پیامبرش دستور داده و از تنازع و مشاجره جهت پیشگیری از سستی و زبونی و اضمحلال اقتدار و عظمتشان به طور صریح نهی نموده و میفرماید:
اطیعوا… و اطیعوا الرسول و لاتنازعوا فتفشلوا و تذهب ریحكم(انفال 46)
پیامبر گرامی اسلام با تكیه بر مبانی اتحاد اسلامی مدینهی فاضلهای مملو از عشق و صمیمیت و برادری و ایثار و تمامی فضایل انسانی ساخت كه هنوز بشریت در حسرت و آرزوی تحقق دوبارهی چنین جامعهای بسر میبرد.
پیامبر اكرم(ص)، ذلت و زبونی پس از عزت و سربلندی و در پی آن ضعف و سستی هر ملتی را نشأت گرفته از تفرقهای میداند كه ریشه در خصومت و دشمنی دارد؛ لذا ایجاد الفت و پرهیز از تفرقه و عداوت را بر مسلمانان واجب كرده و میفرماید:
»ما ذل قوم بعد العزحتی ضعفوا، و ما ضعفوا حتی تفرقوا و ما تفرقوا حتی تباغضوا… الواجب علی اولیائنا معاوده الائتلاف و رفض الاختلاف. «
بزرگ اسطوره صبر و وحدت، حضرت علی(ع) در خطبه 146 ضمن بیان نقش محوری رهبر در جامعه، وحدت را رمز عزت و قدرت دانسته و میفرماید: «عرب امروز گرچه از نظر تعداد اندكند، اما با نعمت اسلام فراوانند و با اتحاد و هماهنگی عزیز و قدرتمندند. «
در فرازی از خطبهی قاصعه به علل پیروزی و شكست و عزت و ذلت گذشتگان پرداخته و میفرماید: «پس آن گاه كه در زندگی گذشتگان مطالعه و اندیشه میكنید. عهدهدار چیزی باشید كه عامل عزت آنان بود و دشمنان را از سر راهشان برداشت و سلامت و عافیت زندگی آنان را فراهم كرد و نعمتهای فراوان را در اختیارشان گذاشت و كرامت و شخصیت به آنان بخشید، كه از تفرقه و جدایی اجتناب كردند و بر وحدت و همدلی همت گماشتند و یكدیگر را به وحدت واداشته و به آن سفارش كردند و از كارهایی كه پشت آنها را شكست، و قدرت آنها را در هم كوبید، چون كینهتوزی با یكدیگر، پر كردن دلها از بخل و حسد، به یكدیگر پشت كردن و از هم بریدن و دست از یاری هم كشیدن، بپرهیزید. «
وحدت و برادری كه در عصر رسالت به احسن وجه در میان یاران رسول خدا(ص) تحقق یافت، متأسفانه پس از رحلت پیامبر اكرم(ص) دیری نپایید كه آن اتحاد و اخوت به ضعف گرایید و بروز اختلاف و تفرقه و تشتت و تنازع به تدریج زمینهساز حركت امت اسلامی در مسیر ذلت و انحطاط شد.
دارای پشتیبانی 24 ساعته تلفنی و پیامکی و ایمیلی و تلگرامی 09214087336
بهترین کیفیت در بین فروشگاه های فایل
دانلود سریع و مستقیم
دارای توضیحات مختصر قبل از خرید در صفحه محصول