گیاهان زراعی تراریخته 27 ص
فرمت فایل دانلودی:
فرمت فایل اصلی: .docx
تعداد صفحات: 21
حجم فایل: 284
قیمت: 28000 تومان
بخشی از متن:
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : Word (..docx) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 21 صفحه
قسمتی از متن Word (..docx) :
ارائه آمار و ارقام تحلیلی از تولید گیاهان زراعی تراریخته در جهانگیاهان زراعی تراریخته (ترانسژنیک) از جمله محصولات بیوتکنولوژی نوین هستند که پیش بینی می شود انقلاب عظیمی در کشاورزی به وجود آورند. بنابراین کشورهای مختلفی در جهان نسبت به توسعه کشت این گیاهان اقدام نموده اند. هدف از این مقاله بررسی وضعیت کشت جهانی گیاهان زراعی تراریخته از سال شروع به توسعه آنها (1996) تا آخرین آمار معتبر منتشر شده (2003) از زوایای مختلف است. امید است که این مطلب مورد توجه مسئولان مختلفی واقع شود که در رابطه با توسعه و یا عدم توسعه این گونه گیاهان تصمیم گیری می نمایند: مقدمه گیاهان زراعی تراریخته، گیاهانی شبیه به همتای طبیعی خود هستند، با این تفاوت که با استفاده از دستکاری ژنتیکی، در یک یا چند صفت ویژه نسبت به نوع طبیعی خود برتری دارند. کشت این گیاهان منافعی را برای تولیدکنندگان (کشاورزان) و مصرف کنندگان در بردارد؛ به عنوان مثال، علاوه بر اینکه محصول بیشتری عاید تولیدکننده می شود، مواد شیمیایی کمتری (آفت کش یا علف کش) نیز مصرف می شوند. مصرف کننده نیز مواد غذایی ایمن تری را در نتیجه کاهش استفاده از مواد شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی، مصرف خواهد کرد. تاکنون محصولات تراریخته در گیاهان مختلفی در جهان تولید شده اند که از آن جمله می توان موارد زیر را نام برد:سویا، برنج، ذرت، جو، پنبه، سیب زمینی، کلزا، سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی، کدو، چغندرقند، پاپایا، سیب، انبه، موز، آناناس و نارگیل. نقش گیاهان زراعی تراریخته در رفع نیاز غذایی بشرگزارش برنامه جهانی غذا در سال 2003 نشان داد که به تعداد افرادی که در جهان دچار سوء تغذیه هستند، 25میلیون نفر افزوده شده و از 815میلیون نفر به 840میلیون نفر رسیده است. در چنین شرایطی، نیاز به تولید مواد غذایی بیشتر، بیش از پیش احساس می شود و بیوتکنولوژی و به خصوص کشت گیاهان زراعی تراریخته می تواند از طرق زیر در تامین غذای میلیون ها نفر انسان موثر باشد: – افزایش محصول گیاهان زراعی و در نتیجه تولید غذای بیشتر در جهان؛ – حفظ تنوع زیستی به عنوان یک فاکتور مهم در تولید محصول بیشتر؛ – افزایش پایداری محصول در برابر تنش های زنده و غیرزنده؛ – ایجاد منافع اقتصادی و اجتماعی برای جوامع مختلف و در نتیجه، کاهش فقر در کشورهای در حال توسعه.سطح زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته در جهان در سال 2003در سال 2003، 767میلیون هکتار (167میلیون ایکر) از اراضی کشاورزی جهان به زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته رفت که 3درصد نسبت به سال 2002 بیشتر شد و به حدود 15درصد از کل اراضی زیر کشت دنیا رسید. این آمار و ارقام، 3میلیون هکتار سویای تراریخته ای را نیز شامل می شود که برای اولین بار در سال 2003 در کشور برزیل مجوز کشت دریافت کرد. نمودار 1 سطح زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته را از سال 1996 تا 2003 نشان می دهد./ نمودار 1. سطح زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته را از سال 1996 تا 2003 (میلیون هکتار) آمارها نشان می دهد که از سال 1996 که گیاهان تراریخته برای اولین بار در مقیاس وسیع کشت شدند تا سال 2003، سطح زیر کشت این گیاهان در جهان مرتباً در حال افزایش بوده است؛ به طوری که سطح زیر کشت در سال 2003 تا 40 برابر نسبت به سال 1996، افزایش داشته است و از 71میلیون هکتار در سال 1996، به 767میلیون هکتار در سال 2003 رسیده است. همچنین، تعداد کشورهای کشت کننده این گیاهان در سال 2003 نسبت به سال 1996، به بیش از دو برابر رسیده است. وضعیت توزیع گیاهان زراعی تراریخته در کشورهای صنعتی و در حال توسعهسهم کشورهای در حال توسعه از کشت گیاهان زراعی تراریخته در سال 2003 نسبت به سال های قبل از آن بیشتر شده است؛ به طوری که از 14درصد در سال 1997 به 30درصد در سال 2003 رسیده است (جدول1). یعنی یعنی در سال 2003، تقریباً یک سوم (420میلیون هکتار) از کل سطح زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته در جهان (767میلیون هکتار) مربوط به کشورهای در حال توسعه شده است (نمودار 2). افزایش سهم کشورهای در حال توسعه در این رابطه، تا حدی به کشت سویای تراریخته برای اولین بار در برزیل و همچنین افزایش سطح زیر کشت این گونه گیاهان در چین، آرژانتین، آفریقای جنوبی و هند مربوط است. / نمودار 2. کل سطح زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته در کشورهای صنعتی و در حال توسعه (میلیون هکتار) میزان افزایش سطح زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته در سال های 2002 تا 2003 در کشورهای در حال توسعه (44 میلیون هکتار) و صنعتی (64 میلیون هکتار) تقریباً با هم برابر بود (جدول1)؛ اما درصد رشد در کشورهای در حال توسعه (28درصد) بیش از دو برابر کشورهای صنعتی (11درصد) بود.توزیع گیاهان زراعی تراریخته بر اساس کشوردر سال 2003، شش کشور عمده تولیدکننده محصولات تراریخته (آمریکا، آرژانتین، کانادا، برزیل، چین و آفریقای جنوبی)، 99درصد از سطح زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته را به خود اختصاص داده اند. جدول 2 سطح زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته را در کشورهای مختلف در سال های 1996 تا 2003 نشان می دهد.ملاحظه می شود که از این شش کشور پیشرو در زمینه کشت گیاهان زراعی تراریخته، چهار کشور در حال توسعه و دو کشور جزء کشورهای صنعتی هستند (نمودار 3). در این کشورها، آمریکا با 842میلیون هکتار (63درصد) سطح زیر کشت، مقام اول را دارد و پس از آن، به ترتیب آرژانتین با 913میلیون هکتار (21درصد)، کانادا با 44میلیون هکتار (6درصد)، برزیل با 3میلیون هکتار (4درصد)، چین با 82میلیون هکتار (4درصد) و آفریقای جنوبی با 40 میلیون هکتار (1درصد) در رده های دوم تا ششم قرار دارند.از این شش کشور، چین و آفریقای جنوبی با نرخ رشد 33درصد، بالاترین نرخ رشد سالانه را به خود اختصاص داده اند. چین در سال 2003، سطح زیر کشت پنبه Bt خود را تا 82میلیون هکتار افزایش داد که این مقدار برابر 58درصد از سطح زیر کشت پنبه این کشور در سال 2003 (84میلیون هکتار) است. آفریقای جنوبی نیز در سال 2003، سطح زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته خود را که شامل ذرت، سویا و پنبه تراریخته بود، افزایش داد و به 40میلیون هکتار رساند که در مورد ذرت سفید، میزان رشد سالانه بیشتر از بقیه محصولات بود؛ به طوری که سطح زیر کشت این گیاه در این کشور از 6هزار هکتار در سال 2003 به 84هزار هکتار در سال 2003 افزایش یافت.
برای مشاهده توضیحات فایل گیاهان زراعی تراریخته 27 ص اینجا کلیک کنید
برای دانلود فایل باکیفیت گیاهان زراعی تراریخته 27 ص روی دکمه زیر کلیک نمائید
✔️ دارای پشتیبانی 24 ساعته تلفنی و پیامکی و ایمیلی و تلگرامی
✔️ خرید از فروشگاه سیدا بزرگترین و معتبرترین فروشگاه فایل ایران
✔️ دانلود فوری و مستقیم بلافاصله بعد از پرداخت
✔️ دارای توضیحات مختصر قبل از خرید در صفحه محصول
✔️ گیاهان زراعی تراریخته 27 ص
✔️ پشتیبانی 24 ساعته پیامکی با شماره 09214087336